Игралната индустрия в България излиза на национален протест в 36

...
Игралната индустрия в България излиза на национален протест в 36
Коментари Харесай

Хазартният бранш протестира срещу лобистко законодателство

Игралната промишленост в България излиза на народен митинг в 36 града против новия план за изменение и допълнение в Закона за хазарта. Тази заран десетки работещи в сектора се събраха пред Народното събрание, с цел да изразят недоволството си, съобщи БГНЕС.

Поводът за протеста са предложения, направени от лидера на НФСБ Валери Симеонов, с които се трансформират условията за приемане на лицензи за игрални зали и
казина. На процедура те ще изхвърлят от пазара дребните компании в бранша.

Както писа " Сега ", откакто Симеонов не съумя да прокара законовите си оферти за ограничаване на
казината и игралните зали само по границата, курортните комплекси и в петзвездните хотели, в този момент предлага лицензите за тях да се дават единствено на сдружения с лимитирана отговорност или акционерни сдружения с поименни акции. Това значи изключване на едноличните търговци от този тип хазарт. Освен това се завишават условията за напълно импортиран капитал - 3 млн. лева за казината и 1 млн. лева за игрална зала. Въвежда се и нова, еднократна такса за казина и игрални зали - надлежно по 2 и 1 млн. лева, в случай че лицензът е 10-годишен. Неколкократно се подвигат и сумите за направени вложения, с които операторите би трябвало да се ангажират, с цел да получат лиценз.

Налагащата се процедура да се прескача публичното разискване може да бъде тълкувана като опит да се приеме нормативен акт, който е лобистки и обслужва избрани ползи ,  без да се преценява с промишлеността, чиято активност цели да контролира, се споделя в писмото на Асоциацията на игралната промишленост.
Закон изхвърля от пазара дребните
хазартни фирми

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР