Играещият треньор на Бдин Видин - Николай Цветков направи равносметка

...
Играещият треньор на Бдин Видин - Николай Цветков направи равносметка
Коментари Харесай

Демона: В Бдин искаме да зарадваме хората за 100-годишнината на клуба

Играещият треньор на Бдин Видин - Николай Цветков направи равносметка пред " Тема Спорт " за миналия полусезон в Северозападната Трета лига. 35-годишният халф натрупа стабилен опит по българските терени, само че реши да се завърне в родното си място и да помогне на локалния отбор да пробие до професионалния футбол. За момента нещата вървят по проект и Бдин зимува на първата позиция с еднакъв брой точки с втория Локомотив Мездра - 39, само че с по-добри индикатори.

Г-н Цветков, очаквахте ли, когато поехте отбора при започване на сезона, че ще зимувате на първото място?

- Поставихме си го като цел и за мен не е ненадейно, предвид на играчите, които имаме и равнището на тимовете в групата.

Можеше ли повече да реализира Бдин през есента?

-Смятам, че представянето беше положително. Имаше леко отчаяние в последната среща с Павликени, тъй като надиграхме противника и не трябваше да си тръгваме без извоювана най-малко точка. Само това мога да го приема като отчаяние през целия полусезон. Имахме серия от 10 следващи победи и всичко е позитивно. Въпреки равнището ни е мъчно да спечелиш всички мачове, в която и да е група.

Локомотив Горна Оряховица, Локомотив Мездра и Вихър Славяново ли се обрисуват като огромните ви съперници?

-Реално като конкуренция виждам Локомотив Горна Оряховица и Локомотив Мездра. Вихър Славяново са обичайно добре представящ се тим, само че с оглед въз основата им, мъчно биха взели участие във Втора лига.

Във Видин по какъв начин са нещата в това отношение?

Като погледнем, Горна Оряховица и Мездра ни превъзхождат като база и условия. Няма спор в това нещо. Във Видин се опитваме да работим. Очакваме малко повече поддръжка от Общината, с цел да могат да се пооправят нещата около стадиона, съблекалните, теренът ни не е в най-хубавото положение. Въпрос на работа е.

Но се вижда добра игра и предпочитание в тима...

-Компенсираме с това, че за равнището на групата имаме доста добър тим. Сега работим по селекцията и нека успеем да надградим и да вдигнем равнището. Хубавото е, че имаме доста локални футболисти, които имат нужните качества да се показват по този начин добре. Специално в този момент ни следва много работа. Не бих споделил, че сме любимци за промоция, в случай че би трябвало да съм почтен.

Бдин Видин е дълготраен участник във Втора лига, а в този момент следва и 100-годишен празник на клуба. Не би ли било отлично едно класиране в по-горното равнище?

-Това ни е задачата, в случай че може за 100-годишнината да зарадваме хората. Да запалителен още малко Общината и

локалния бизнес, с цел да може нещо да се случи. Финансово сме постоянни. Президентът ни Георги Василев поставя доста старания тимът да се усеща добре, само че нещата, които коментирахме преди този момент за базата - за нея трябват съществени вложения.

Да разбирам ли, че финансово сте постоянни?

-Дори сме доста добре финансово за Трета лига. Да не изпадам в детайлности, само че много неща са ни на равнище Втора лига. Имаме организационни работи, за които Общината е нужно да окаже повече поддръжка на клуба.

Колко по-различна е ролята ви към този момент на старши треньор, откакто знаете, че нещата зависят напълно от вас?

-Още съм и на терена. Успях да играя във всички мачове през есента. Имам асистент в лицето на Александър Петров, с който доста добре се разбираме и движим дружно нещата. Направихме добър тандем. Да, малко е по-различно, тъй като като си футболист, си концентриран върху представянето си на терена и дилемите, които имаш. Докато при треньорството има доста организационни въпроси, за които би трябвало да мислиш, както и за останалите в тима. Много по-сложно е.

Игра неотдавна и в Балкан Ботевград в Югозападната Трета лига. Каква е разликата сред другите групи?

-Странно ми е, когато споделят, че една група е по-силна от друга. На Северозапад има доста тежки мачове. В Югозападната група, където съм играл, има повече футбол и по-добри тимове, само че тук е тежко, тъй като на доста места, където отидем, футболът отсъства. Като стартираме от терените и съблекалните, и стигнем до метода на игра, който е по-груб, даже отсъстват и картоните от време на време. Но това е като положението в самата страна. В някои региони на Югозапад си има работещи школи, повече средства. Виждаме тимовете покрай София, тези в Благоевград, Сандански, Дупница. Докато тук липсват школите, футболистите...

Имали ли сте предложение да заиграете във Втора лига или даже на по-високо равнище?

-Да, само че съм ги отказвал, тъй като желая, в случай че можем да запалителен хората във Видин и да издигнем тима на идващото равнище. Имаме добър тим от локални футболисти, други се завърнаха в отбора. Лошото е, че срещаме проблем със селекцията поради местоположението ни, само че продължаваме да работим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР