Играещият капитан на България Григор Димитров спечели първата си победа

...
Играещият капитан на България Григор Димитров спечели първата си победа
Коментари Харесай

ГРИГОР ДИМИТРОВ с първа победа на Юнайтед къп Австралия

Играещият капитан на България Григор Димитров завоюва първата си победа в новия тенис шампионат за смесени тимове - " Юнайтед къп " в Австралия. Първата ни ракета надигра Давид Гофен с 6:4, 7:5 и обезпечи тъждество 1-1 след първия ден от мача против Белгия в група А.

31-годишният хасковлия се показа много нерешително на " RAC Арина " в Пърт, само че въпреки всичко съумя да запише девети триумф от общо 11 изиграни мача против 32-годишния белгиец. В първия сет най-хубавият ни тенисист позволи равнене, откакто водеше с 4:1 гейма, преди да реализира нов пробив и да затвори частта. Във втория пък трябваше да обръща резултата след позволен ранен брейк в подаването си.

Веднага след края на траялия 1:43 ч. дуел Димитров отиде при група български почитатели на трибуните и благодари за поддръжката към тима от началото на шампионата. Топтенисистът ни раздаде подписи и се снима със ентусиастите, след което разяснява и самия дуел против Гофен.

" Двамата се познаваме доста добре. Не единствено от мачовете, които сме играли. Много постоянно упражняваме дружно и това е малко изключително, тъй като в действителност знаем какво да чакаме един от различен. Доволен съм, че съумях да подкрепям равнището си високо. Знам, че мога да играя и по-добър тенис, по тази причина се пробвам да работя върху някои неща ", показа Григор в ТВ изявлението на корта.

В откриващата среща от дуела една против друга се изправиха вторите ракети при дамите - Алисон ван Ойтванк и Изабелла Шиникова. Белгийката се наложи с 6:1, 3:6, 6:3 след 1:45 ч. игра.

Мачът сред Белгия и България ще продължи на следващия ден с оставащите три срещи - две поединично и една на смесени двойки. Навръх Нова година спечелилият ще бъде излъчен в дуелите Елизе Мертенс - Виктория Томова (от 4:00 ч. наше време на 1 януари), Зизу Бергс - Димитър Кузманов (от 6:00 ч.) и карето, за което са декларирани Мертенс/Гофен и Томова/Димитров (от 8:00 ч.).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР