Игpaчĸитe и стоките от Китай ca нaй-чecтo cpeщaнaтa ĸaтeгopия пpoдyĸти,

...
Игpaчĸитe и стоките от Китай ca нaй-чecтo cpeщaнaтa ĸaтeгopия пpoдyĸти,
Коментари Харесай

Ето кои са най-опасните стоки на пазара

Игpaчĸитe и стоките от Китай ca нaй-чecтo cpeщaнaтa ĸaтeгopия пpoдyĸти, зa ĸoитo имa пoдaдeни cигнaли зa oпacни cтoĸи. Toвa пoĸaзвa пocлeдния дoĸлaд нa Eвpoпeйcĸaтa ĸoмиcия, бaзиpaн нa peгиcтaциитe в cиcтeмaтa зa пpeдoтвpaтявaнe или oгpaничaвaнe нa пpoдaжбaтa нa oпacни пpoдyĸти нa пaзapa, т. нap. " cиcтeмa зa бъpз oбмeн нa инфopмaция ".

Играчките, моторните транспортни средства и козметиката са измежду най-докладваните рискови артикули. Има растеж при играчките и спад при транспортните средства.

Според Габриела Руменова - създател на платформата " Ние, потребителите ", в Европа най-често забраняваните артикули са играчките, до момента в който при нас - химическите артикули. " На второ място са МПС-тата, а на трето - стоките за развъждане на деца, а в Европейски Съюз - козметиката. Министерство на здравеопазването, Министерство на околната среда и водите, КЗП и ДАМТН са измежду контролните органи. Важно е потребителите да наблюдават регистъра на уеб страницата на Европейска комисия, там са упоменати неразрешените артикули ", изясни тя пред NOVA News. 

По думите ѝ в КЗП се обобщава информацията за сигналите за рискови артикули. " При детските артикули може градивно да се ориентираш кое е рисково. Подозрително ниската цена е различен ориентир - това значи, че не са вложени задоволително средство в стабилността на изделието. Знакът C означава, че продуктът е минал всички инспекции, касае се единствено за нехранителни артикули. Дори единствено в случай че имате чувството, че продуктът е рисков, имате право да го върнете и да сигнализирате органите. Обмисля се опцията посредством имейл да се предизвестяват закупилите рискови артикули ", съобщи Руменова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР