Ига Швьонтек не започна по мечтан начин турнето си на

...
Ига Швьонтек не започна по мечтан начин турнето си на
Коментари Харесай

Със стил: Швьонтек не даде сет на световната №8 и ще дебютира на 1/2-финалите в Ню Йорк!

Ига Швьонтек не стартира по желан метод турнето си на твърдите кортове в Северна Америка, откакто позволи ранни провали в Торонто и Синсинати, които вероятно бяха повлияни от разочарованието на полякинята при последните ѝ участия в Европа, когато не съумя да завоюва трофея на домашната си конкуренция във Варшава, а месец по-рано на Уимбълдън серията ѝ от 37 следващи победи беше прекъсната. Световната номер едно въпреки всичко загърби случилото се и на US Open виждаме още веднъж жадната за триумфи шампионка от Шлема, която през днешния ден в поредни сетове на четвъртфиналите преодоля осмата сложена в схемата Джесика Пегула - 6:3 7:6(4), и ще спори с миналогодишната полуфиналистка Арина Сабаленка за място в мача за купата.

Ига остави известни запаси с представянето си на старта и инкасираше несъразмерен брой грешки, които неистово повлияха на сервирането ѝ, с цел да може американката да се поздрави с ранен пробив задатък за 3:2. Световната номер 8, извоювала си лидерската позиция на корта, разреши спад в нивото си, посредством който Швьонтек стремително закупи нужната рутина в срещата и образно показва всички техники, които попадат в богатия ѝ на тенис оръжия боеприпас, с което за жалост на домакините, двукратната победителка от Ролан Гарос не отпусна нито гейм на съперничката си до края и причисли откриващия сет към актива си.

Във втората част непроменяемо господстваха посрещачите и ние станахме очевидци на серия от четири следващи пробива, които значително бяха подбудени от по-добрите ретури по отношение на начални удари на двете състезателки. Пегула първа резервира подаването си след отразени брейкболи, което Ига последва компактно с дейностите си, а на нас ни предстоеше да следим нова поредност брейкове, този път шест на брой, която изведе полякинята до сервис за успеха на два пъти, само че с помощта на сериозната поддръжка от трибуните локалната фаворитка оцеля и провокира изиграването на тайбрек. Развитието и видяното в дългия гейм изцяло илюстрираха целия втори сет и след голям брой обрати, то международната номер едно сподели тежката си дума в заключителните моменти и се поздрави с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР