Идват избори! Така заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков коментира пред

...
Идват избори! Така заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков коментира пред
Коментари Харесай

Зам.-кметът Титюков пред Марица за скандала: Никой не попи...

Идват избори! Така заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков разяснява пред " Марица " развихрилия се скандал по отношение на това по какъв начин той и общински шефове карат служебни коли, закупени за впечатляващи суми.  Конкретно той употребява автомобил за 80 бона, а шефът на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране ” Ненко Калакунов употребява возило за 65 000 лв..

" До януари месец тази година, когато взехме тази кола по плана   " Младежки център Пловдив – мощен фактор за локално развиване ", съм си карал персоналната кола като служебна. Никой не пристигна да каже " Защо единствено ти не караш служебна кола, ами персоналната? ".  Аз съм началник на плана, 6 души, дружно с мен, имаме право да я караме. И го върша единствено в границите на града ", уточни Титюков. По всички обекти се обикаля тъкмо с този автомобил. " Проектът за Младежкия център, като го изградихме предния програмен интервал беше за над 3 милиона лв.. Над 2,5 милиона за 48 месеца заплати и действия в настоящия програмен интервал. Имаме доста други планове, като този за обществените жилища - 74 жилището, за над 7 милиона лв., патронажна грижа и т.н.  По всички тези обекти се върви с тази служебна кола. И по тази причина общината заплаща горивото. Аз един път месечно поставям по 100 лева в резервоара, тъй като заран заедно съм с нея и вечер се прибирам в границите на града ", изясни заместник-кметът.

По думите му част от активността на Младежкия център включва пътешестване един път или два пъти месечно до дребни обитаеми места, където представители на центъра изнасят лекции. 

" Като пишехме плана, от ръководещия орган желаеха да купим автобус, който да се преоборудва като библиотека, с цел да се употребява като място за срещи.  Рейсовете бяха доста скъпи, над 200 000 евро с преоборудването, че и повече. И се мина на различен вид - разписахме плана с един микробус – 8+1 места, кола 6+1 места, и две каравани. Обаче оценяващите в Норвегия махнаха микробуса и една каравана, останаха колата и една каравана. За караваната сме оповестили социална поръчка, никой не се е явил. И на непосредствено договаряне отново не желае никой да се яви. Това са цени, писани през 2019 година А по този план нямаш право да купиш актив втора употреба, всичко би трябвало да е чисто ново. Такива са условията на програмата ", сподели още Титюков.

Той акцентира, че в никакъв случай не е употребявал служебното возило, с цел да върви на море или във Велинград. 

" За да няма хън-мън, отивам и паркирам през днешния ден служебната кола на Гребната база. Вадя си моята кола, която карах до началото на януари, и готово. Това е истината, аз си знам житието и битието, няма какво да укривам. Нито съм откраднал нещо, нито съм си присвоил нещо. В последна сметка тази кола е на общината. Есента може да има нов управнически екип и ще я карат други хора ", разяснява още заместник-кметът. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР