Идват истински летни жеги тази седмица.През предстоящата седмица атмосферата на

...
Идват истински летни жеги тази седмица.През предстоящата седмица атмосферата на
Коментари Харесай

Метео Балканс: 40 градуса в България тази седмица

Идват същински летни жеги тази седмица.

През идната седмица атмосферата на Балканите ще се стабилизира, което ще ни обезпечи и по-дълъг интервал от слънчеви дни. Полуостровът ни ще бъде обзет от мощен транспорт на по-топла въздушна маса, която идва от Северна Африка.

Температурите у нас ще се покачат и предстоящите стойности на термометрите ще са сред 32 - 37°С, а в някои региони и до 38 - 39°С. Валежите ще са на по-малко места, и то най-вече към планинските региони или вечерта. Слабо захлаждане чакаме в четвъртък, само че горещото време още веднъж ще се завърне в петък.

Времето в понеделник

През нощта против понеделник ще бъде най-вече ясно и безшумно. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Температурите последователно ще се покачват и предстоящите им минимални стойности ще са сред 14° и 16°С. Най-високи чакаме да са те в Горнотракийската равнина и региона на Сандански - до 14-16°С, а най-ниски - в планинските региони от Западна България - до 12-13°С.

През първия ден от новата седмицата атмосферата ще остане постоянна. Времето ще е най-вече слънчево и горещо. Максималните температури сензитивно ще се покачат и ще бъдат сред 28-30°С, и даже малко по-високи в Югозападна България и региона на Видин  – до 31-33°С.

Времето в планините  Очакваме чудесни условя за туризъм. Времето ще е най-вече слънчево и топло. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е към 22°, на 2000 метра - към 15°.

Времето по Черноморието щe e съвършено за плаж. В утринните часове чакаме краткотрайно нарастване на облачността, само че превалявания не се чакат.

През деня ще бъде най-вече слънчево и топло. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток. Максимални температури ще са сред 26-28°. Температурата на морската вода - 22-23°.

Времето във вторник и сряда

Вероятността за превалявания е по-висока във вторник. Тогава вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Облачността към обяд от запад на изток ще се усили и на обособени места, най-вече в планинките масиви, ще превали и прегърми. До края на деня облаците ще се раздерат  и времето ще е най-вече слънчево и топло. Причината за утежняването на времето е преминаващ размит леден атмосферен фронт. Температурите и през двата дни ще останат високи и ще са сред 30-35 °С.

 Сряда ще стартира със слънчево и топло време. Следобед на по-малко места, най-вече в западната половина от страната, ще се развива купесто-дъждовна облачност, само че единствено на обособени региони ще превали и прегърми. Над останалата  част от страната ще е най-вече слънчево и горещо. 

Времето в четвъртък, петък и събота

В четвъртък през страната ще премине атмосферно разстройване. Около обяд над Западна България, а по-късно денем и над централните и южни региони от страната, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места ще паднат обилни превалявания. Температурите в четвъртък ще останат съвсем без смяна и ще са сред 29-33°С.

Времето в петък и уикенда

В петък и събота над по-голямата част от страната времето ще е най-вече слънчево и горещо. Температурите ще се покачат и предстоящите стойности ще са сред 33-39 °С.  Ще бъде съвсем безшумно.

По-значителни превалявания очакваме в неделя. Денят ще стартира със слънчево  време, само че следобяд ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще паднат и обилни дъждове. Температурите ще са сред 30 - 34°С
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР