Идващите от океанските дълбини звуци наподобяват почукванеЗапасите от кислород свършват

...
Идващите от океанските дълбини звуци наподобяват почукванеЗапасите от кислород свършват
Коментари Харесай

Търсят изчезналата подводница по засечени шумове

Идващите от океанските дълбини звуци наподобяват почукване
Запасите от О2 свършват на следващия ден по обед

Продължаващото търсене на изчезналата в Атлантическия океан подводница с туристи е фокусирано върху шумове от морските дълбини, засечени от канадски аероплан за военно наблюдаване, съобщи Би Би Си.

Батискафът “Титан ”, гмурнал се на 4 км под океана край останките на “Титаник ”, изчезна малко след потапянето си в 13,00 часа в неделя българко време. Това стана на към 700 км южно от Сейнт Джонс на канадския остров Нюфаундленд. На борда са петима души - английският милиардер и авантюрист Хеймиш Хардинг, един от най-богатите пакистанци - Шахзада Дауд, и неговият наследник Сюлейман, Стоктън Ръш - създател и шеф на “Оушън гейт ”, която провежда експедицията, и френският откривател Пол-Анри Наржоле. Запасите от О2 на подводницата са за 90 часа, което значи, че на следващия ден в 13,00 часа той към този момент ще е приключил.

Военни и избавителни екипи не престават конкуренцията с времето за откриването на батискафа. Надежда за това през днешния ден даде известието, че канадският аероплан “П-3 Орион ” е засякъл подводен звук в зоната на издирвателната интервенция. Спасители незабавно изпратили подводен робот, който да претърси зоната. Засечените звуци наподобявали тракане и се чували на всеки 30 минути.

При подводни произшествия екипажът на кораб, който е изгубил връзка със света, разчита на тракане по корпуса на подводния уред, с цел да бъде засечен от сонарите. Няма обаче публично удостоверение, че засечените шумове са от това.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР