Идната седмица, на 10-ти февруари 2024-та година, се навършват 90

...
Идната седмица, на 10-ти февруари 2024-та година, се навършват 90
Коментари Харесай

„Празнуваме Татяна Лолова“ в Сатирата 

Идната седмица, на 10-ти февруари 2024-та година, се навършват 90 години от рождението на огромната българска актриса. По този мотив на 13 февруари от 19,30 ч. на огромна сцена в Държавния язвителен спектакъл „ Алеко Константинов “ ще има специфичен театър във връзка юбилея на една от най-ярките актриси, озаглавен „ Празнуваме “. 

Директорът Калин Сърменов ще събере разнообразни генерации актриси, които ще изпълнят елементи от известни текстове от пиеси, в които е играла на сцената на Сатиричния спектакъл. Ще има и изненади. Калин Сърменов, който е един от обичаните сътрудници на през годините на работата й в Сатиричния спектакъл и един от героите й в книгата „ Дневници и делници “ (издателство „ Книгомания “) е режисьор на събитието.
На билетната каса на театъра към този момент са в продажба билети за събитието.

е една най-популярните и обичани български актриси, една от основателите на Сатиричния спектакъл „ Алеко Константинов “.

Родена на 10 февруари януари 1934 година в София. Завършва актьорско майсторство за при проф. Стефан Сърчаджиев във ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов “ през 1955 година Същата година дебютира на професионална сцена в Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ гр. Русе.
През 1957 година става първата актриса, публично назначена в новосформираната натрупа на Държавен язвителен спектакъл, където играе до края на живота си с едно спиране от 1977 до 1989 година, когато е актриса в Театър „ София “.
има над 120 театрални и 54 функции в киното, 76 в малкия екран, многочислени записи в БНР. Тя е притежател на редица кино и театрални награди, високи държавни оценки. През годините играе на сцените на Народен спектакъл „ Иван Вазов “, Театър 199, театрите в Стара Загора, Русе и други
 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР