Идейният проект за парк Клептуза, който скоро ще бъде подложен

...
Идейният проект за парк Клептуза, който скоро ще бъде подложен
Коментари Харесай

Паркът Клептуза ще възкръсне с нова визия

Идейният план за парк Клептуза, който скоро ще бъде подложен на публично разискване показа кметът на Велинград доктор Костадин Коев при втората си за последната седмица среща с жителите на кв. Каменица.

В плана за парк Клептуза се планува горното езеро да бъде с голям брой разнообразни фонтани, които ще бъдат със тон и светлина. В долното езеро ще се построи пристан и там ще бъдат лодките. Терасата ще се резервира, като пред нея ще има амфитеатрални седящи места и лед екран. Фитнес навън и огромна детска площадка за всички възрасти ще има в парковото пространство.

За финансиране на цялостното създаване на парка Общината ще кандидатства пред Фонда за стабилно развиване на градската среда, заяви кметът на Велинград.

На въпрос за финансовото положение на Общината, зам.-кмета Атанас Палигоров отговори, че на година в хазната постъпват към 6,5 млн.лв. от локалните налози и такси, а за жалост те са извънредно незадоволителни. Той напомни, че единствено за сметоизвозването са изплатени 2,5 млн. лева такси, оставени неизплатени от предходното ръководство.

Създаването на ВиК асоциация сред общините Велинград и Сърница ще даде опция за кандидатстване за европейски средства за създаване на пречиствателна станция и възстановяване на водопреносната мрежа, защото опцията за създаване на водния цикъл на Велинград бе пропусната от предходното ръководство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР