”Идеята за това болница „Лозенец“ да се превърне в детска

...
”Идеята за това болница „Лозенец“ да се превърне в детска
Коментари Харесай

Шефът на болница Лозенец: Идеята за детската болница е с икономически интереси

”Идеята за това болница „ Лозенец “ да се трансформира в детска болница има стопански интерес. Земята на болничното заведение е 160 дка и е оценена на 1 милиарда лв. “, сподели шефът на лечебното заведение Радосвет Горнев пред бТВ.

По думите му се цели закриването на оптимално доста държавни лечебни заведения.

”Строителството на лечебни заведения в София, изключително частни, е обвързвано с това да бъдат закрити съществуващи такива. Натискът върху държавните лечебни заведения е голям “, сподели Горнев.

“Ние желаеме най-накрая да се реализира концепцията за детска болница. Колкото по-рано, толкоз по-добре. В двора на болница „ Лозенец “ – още по-добре. Но болничното заведение е част от медицинския факултет на СУ, това е съществена база “, сподели Горнев.

Той добави, че по тематиката няма разговор нито със съсловните организации, нито с управлението на двете лечебни заведения.

”Унищожаването на болничното заведение, даже в името на тази популистка концепция, е несъстоятелно. Заявих изрично, че всеки би трябвало да носи своите отговорности, взимайки такива решения “, добави Горнев.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР