Идеята за тази паста ми хрумна заради една несправедливост. Смятам,

...
Идеята за тази паста ми хрумна заради една несправедливост. Смятам,
Коментари Харесай

Пълнозърнеста паста с карфиол, синьо сирене и сметана

Идеята за тази паста ми хрумна поради една неправда. Смятам, че ът е доста подценяван за кулинарията у нас. Сякаш го хапваме единствено на туршия, където несъмнено е цар, само че той просто би трябвало да бъде оправдан. Карфиолът има нежна консистенция и мек усет, което в действителност го прави даже доста изтънчен зарзават, а белият му цвят несъмнено придава визия на всяко ядене. Както е този случай - един прелестен дзен контрастност.

Нашата дзен паста се подготвя доста бързо, едвам се сварят фусилите. Избрах този тип паста, фусили, само че по усет или наличност, може да е всевъзможен вид, стига размерът да е приблизително огромен – пенне, фарфале, конкиле и така нататък

Пълнозърнеста паста с и сос със синьо сирене

За 3 порции

Половин пакет паста, 250 гр
Около 200 гр изчистени розички
75 гр синьо сирене, горгонзола
150 мл течна сметана за готвене


Приготовление

Сваряваме пастата съгласно напътствието на опаковката. През това време накъсваме а на дребни розички, бланшираме или сваряваме на пара за 5 минути във вряща вода с малко сол. Добавяйте сол най-после на ястието, тъй като синьото сирене е солено така и така.

Важно е да не прекаляваме с варенето, тъй като ът би трябвало да остане хрупкав.

Докато ври пастата, загряваме на приблизително мощен котлон сметаната и като заври, слагаме в нея натрошеното синьо сирене, понижаваме котлона и бъркаме до момента в който сиренето се разтвори изцяло.

Слагаме към соса омекналия и хубаво разбъркваме. Захлупваме с капака и оставяме настрани.

Междувременно нашата паста се е сварила и имаме две благоприятни условия – да я отцедим и да сложим при а, да се смесят добре и сосът да попие в пастата или да сервираме пастата в паница и да сложим от соса от горната страна. Лично за мен първият вид е по-вкусен, само че вторият е по-представителен за посетители, да вземем за пример.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР