Идеята за сериала София вкъщи“ се роди в мен без

...
Идеята за сериала София вкъщи“ се роди в мен без
Коментари Харесай

Ася от „Невада“ с ключова роля в нов сериал

Идеята за сериала „ София у дома “ се роди в мен без да имам упования, че ще стигне до екран. Исках да разкрия какво се случва в света на покупко-продажбите и взаимоотношенията сред брокерите в най-голямата организация за недвижими парцели

Ася Станчева, или както мнозина я назовават Ася от Супершоу „ Невада “, не е давала изявленията от доста години. За първи път тя наруши дългото си безмълвие и се съгласи да опише за вестник „ Филтър “ какво се случва с нея отвън светлините на прожекторите. А и за това изявление има мотив – Ася Станчева е главният провинен да се роди новият сериал „ София у дома “, който потегля по Би Ти Ви от 29 май. Стартът ще бъде даден с празненство, а каква е ролята на водещата на Супершоу „ Невада “ в него, ще разберете от изявлението на Ася пред в. „ Филтър “.



Ася, единствено след броени дни започва новият сериал на Би Ти Ви „ София у дома “ и вие имате значима роля в него. Как станахте част от този план?


Всичко стартира от това, че аз от много време демонстрирам интерес към  основаването на телевизионни сериали. За мен всичко към този развой беше мистерия и доста ми се искаше да схвана по какъв начин се случва. Затова и взех решение да опиша една модерна история. Избрах за неин декор бизнеса с недвижими парцели. Реших, че би било забавно за фена. Тази сфера е позната на много хора, само че огромна част от нея остава скрита. Зрителите ще видят какво се случва в света на покупко-продажбите и колоритните взаимоотношения сред брокерите, когато го няма наличието на клиента.


Освен че сте създател на концепцията на сериала, участвате ли и в писането на сюжета?


Да, аз съм създател на концепцията и значително имам отношение към изработването на сюжета. Сценаристите, както и всички, които работиха по плана, са изключителни експерти. За мен беше наслаждение да бъда покрай тях, да споделям концепциите си и да се любувам на техния опит. Разбира се, в процеса на работа имахме и креативен разногласия и креативен обятия, а да създаваш ориси на герои е извънредно вълнуващо. Всъщност за мен това беше най-интересната част от този развой.


Коя орис на воин се роди най-трудно и има ли нещо автобиографично в историята на някой от тях?


Учила съм логика на психиката и това, което знам е, че фантазията и въображението се базират на насъбраните показа. Автобиографично или не, при основаването на облици и на дейности, при всички случаи въздействие оказват  натрупаните ти усещания. Несъмнено роля е изиграл и моят опит, който съм имала с недвижими парцели. За малко участвах в тази активност, а измежду приятелите ми са едни от най-хубавите брокери в България. Личният контакт с тях ми оказа помощ и се оказа от изгода.     

Разбира се, героите в сериала претърпяха своите промени в хода на работата. Те са изправени пред съществени алтернативи. Трябва да взимат решения, които са по едно и също време прочувствени, само че и подбудени от интереса на бизнеса.


Да, трагична е историята, а сюжетът е много безизходен...


Развитието на взаимоотношенията сред героите са резултат от изискванията на едно огромно завещание. 

 

Труден ли беше пътят от раждането на концепцията до стигането й до телевизоинния екран?

Честно казано аз нямах никакви упования. Когато тази концепция се роди в главата ми, първо я споделих с моя брачен партньор Димитър Станчев, който с изключение на, че е най-близкият ми и най-обичан човек, е и мой преподавател и наставник. Той видя капацитет в концепцията и ме насърчи. След това я описах пред другари и по този начин тя е стигнала до продуцента Кръстьо Ламбев – основател на „ Консепт студио “. Ние не се познавахме с него. Запознахме се малко преди да стартира усилената работа по сериала. Той е продуцент на един от най-успешните и харесвани български филми „ Голата истина за група Жигули “, както и на други сполучливи продукции. Последваха голям брой срещи с Би Ти Ви, които за мен бяха същинско наслаждение. Така концепцията ми стигна до екрана и в този момент към този момент се въртят рекламни филмови откъси за сериала. Всяко тяхно лъчение провокира в мен голямо неспокойствие.


Защо сериалът е озаглавен „ София у дома “?


Работното заглавие бе „ Фирмата “, само че когато с екипа се събирахме да обсъждаме сериала, се роди концепцията да го озаглавим „ София у дома “. Първоначално това не провокира всеобща еуфория, само че в следствие взехме решение, че е много уместно, защото основната героиня  - София в действителност намира своя дом. Като тук думата „ Дом “ се употребява в по-широко разбиране. Надявам се да сме взели вярното решение.  


В сериала не вземат участие известни имена от актьорската колегия. Това плюс ли е или е минус?


Считам, че това е един от плюсовете и позитивно решение, което взе продуцентът Кръстьо Ламбев. Актьорите са доста надарени. Интересното е, че в сериала феновете ще видят и известни лица, които стават клиенти на организацията за недвижими парцели – ДесиСлава, Евгени Минчев и още много известни персони. Не мога да не споделя своята голяма признателност към група „ Остава “, които предоставиха на сериала музиката от последния си албум „ Кислород “.


Сега е време да върнем лентата обратно. Какъв интервал беше воденето на Супершоу „ Невада “ за вас?


Това е може би най-хубавият интервал в живота ми. Беше прелестно време. Имах достойнството и удоволствието да бъда лицето на план, който и досега няма аналог в телевизионния ефир. Пазя прелестни мемоари. И до през днешния ден се случва да ме срещат хора, които ми споделят: “Вие не ме помните, само че аз завоювах кола от „ Невада “ “.


Отминало ли е времето на Супершоу „ Невада “?


Не бих споделила. Мисля, че в случай че това предаване, има опцията да тръгне в този момент в ефирен ефир, може би ще има още по-голям триумф.


Защо го няма тогава?


Този въпрос би трябвало да зададете на продуцента Димитър Станчев. След прекъсването на предаването той насочи ползите си към други сфери. Той е един от първите вложители в обекти за произвеждане на зелена сила. Има бизнеси, излизащи отвън границите на България, пътува доста. Към момента не демонстрира интерес към телевизионния бизнес.  


След Супершоу „ Невада “ въпреки всичко той сътвори и шоу „ Такси “, на което вие също бяхте водеща!


Така е и мисля, че то също имаше огромен триумф. Като концепция беше близо до „ Невада “, само че имаше и други детайли, които го правеха още по-атрактивно. А и в „ Такси “ гостуваха най-обичаните звезди на България.


Когато стопираха тези две излъчвания, липсваше ли ви изявата на телевизионния екран?


Не! Не ми е липсвала работата на водеща. След като завършиха двете излъчвания аз застанах до Димитър Станчев в неговия бизнес. Не след дълго се отдадох на най-смисленото нещо в моя живот – на фамилията ми.


Да си представим, че през днешния ден ви поканят още веднъж да сте водеща. Какво предаване бихте правила?


Не бих водила предаване! Мисля, че всеки човек би трябвало да усети точния миг по кое време да се раздели със сцената и екрана. За страдание, очевидно на доста хора им е мъчно да го създадат. Аз съм решила, че съм завършила с моята изява на екран. Сега забавен ми е светът на продукциите и сериалите. А всичко това е зад камерата.


Имате няколко записани песни. Сега пеете ли си?


/Смее се/ Вкъщи си пея, само че не бих пяла пред аудитория.


Как по този начин успяхте да запазите фигурата си през тези години. Вие изглеждате по същия метод, както и когато водихте „ Невада “!


Когато една жена се усеща обичана и оценена, тя го излъчва и го предава на близките. Не е належащо да се прави кой знае какво. Всичко изкуствено и добавено доста си проличава. По-добре е да заложиш на естественото лъчение. Разбира се, доста е значим методът на живот – да се наспиваш добре, да се храниш вярно, да спортуваш и да живееш здравословно. Не съм последовател на актуалните медицинско-козметични процедури.


Казват, че апетитът идва с яденето. Вече върти ли ви се в главата концепция за нов сериал?


/Дълго мълчание/ Мислех да не го споделям, само че имам страхотна концепция за нов сериал. На този стадий обаче цялото ми внимание е ориентирано към „ София у дома “. Нека забележим по какъв начин ще тръгне и по какъв начин ще го одобряват феновете.


Сега по какъв начин ще предпочитате да ви назовават „ Ася от Невада “ или „ Ася от „ София у дома “?


Вероятно постоянно ще си остана Ася от „ Невада “, за тези, които помнят предаването и не желая това да се трансформира по никакъв метод.    
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР