Идеята за коридорите на солидарността е добра. Не е добро

...
Идеята за коридорите на солидарността е добра. Не е добро
Коментари Харесай

Нихат Кабил: След войната в Украйна българските фермери бяха поставени в крайно неконкурентна позиция

„ Идеята за коридорите на солидарността е добра. Не е положително това, което се случи – коридорите на солидарността да станат хранилища на солидарността на източноевропейските фермери – тяхната продукция да лежи по складовете, а украинската продукция да се продава “. Това съобщи пред БНР Нихат Кабил – някогашен министър на земеделието.

„ След започване на войната в Украйна източноевропейските фермери, включително и българските фермери, бяха сложени в извънредно неконкурентна позиция. На вътрешния пазар, сякаш през коридорите на солидарността за трети страни, главно Африка, продукцията на Украйна, която е доста по-евтина, тъй като там не се съблюдават високите условия, които нашите фермери съблюдават, себестойността им е по-ниска и оставайки в нашия пазар на тази продукция, несъмнено изкривява пазара и докарва до това състояние нещата “, изясни той в изявление за БНР.

По думите му вносът на слънчоглед през предходната година е 900 хиляди тона, а българското произвеждане за година е 1,5-2 млн. тона. Според него точно там е най-големият проблем.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР