Идеята за Живот на Високо беше спонтанна. Искахме да направим

...
Идеята за Живот на Високо беше спонтанна. Искахме да направим
Коментари Харесай

Живот на Високо - късометражен филм за българите в Западните Родопи

Идеята за " Живот на Високо " беше спонтанна. Искахме да създадем филм на обществена тема, някакъв проблем или въпрос, който не е доста известен измежду обществото в България. Районът на Велинград в Западните Родопите за мен беше прочут и задоволително забавен. Това сподели режисьорът Йоанна Зъбчева в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус " .  

Късометражният филм е за живота и духа на българите в по-високопланинските региони на Западните Родопите. Сниман е в село Света Петка, намиращо се наоколо до Велинград. " Историите на хората там са вдъхновяващи и несъмнено има какво да се покаже ", сподели режисьорът. 

" Дори не мислехме, че " Живот на Високо " ще има кинопрожекции. Представяхме си, че ще стигне до обществените медии и " Ютуб ", само че от " Кинематограф " го харесаха и заради интереса към него и другите филми, които се излъчват в програмата " Планини: писмено и късо кино “, продължава да има прожекции ", показа Йоанна Зъбчева.  

Операторът на кино лентата Давид Митев описа, че е било нужно самообладание при снимането на кино лентата, защото хората в селото, където е сниман той, са затворена общественост. " Ако искаш да се добереш до някой и да изкопаеш скъпата информация за това какво се случва в живота им, би трябвало да му окажеш помощ с нещо. Доста психическо е ", изясни той.  

Давид Митев сподели, че към този момент работи по продължение на " Живот на Високо ", като филмът ще показва живота на един кьорав теляк от Родопите.  

Филмът ще има прожекция довечера в 19:00 часа в " Клуб на пътешественика ", като той ще бъде показан като част от серия късометражни документални филми.

Бистра ОКЕРЕКЕ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР