Идеята за изключителност, възприета от Европа, води Запада, желаещ унищожението

...
Идеята за изключителност, възприета от Европа, води Запада, желаещ унищожението
Коментари Харесай

Крахът на западната цивилизация: Русия се бори с бандеровците и НАТО за оцеляването на целия свят

Идеята за изключителност, възприета от Европа, води Запада, искащ заличаването на Русия, към самоизтребление.

Градината Европа е в пламъци

През октомври предходната година шефът на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел, обяснявайки външната политика на Европейски Съюз, нагледно съпостави обединена Европа с градина, а останалия свят с враждебна джунгла.

- Европа е градина. Изградихме градина: всичко работи, това е най-хубавата композиция от политическа независимост, стопански разцвет и обществено доближаване, създавана в миналото от индивида. Тези три неща дружно, сподели той. - Останалата част от света, множеството други страни по света - е джунглата. И джунглата може да нахлуе в градината. Градинарите би трябвало да се грижат за градината, само че няма да я защитят с създаване на стени.

Сега тази градина гори. Франция е в пламъци от протести, стотици разграбени магазини и банки, хиляди изгорени коли и арестувани извършители. Краят не се вижда. Нещо повече, Смутата се популяризира в Белгия и в видимо ведрата и спокойна Швейцария. Всеки миг и Германия може да пламне.

И макар че мнозина се пробват да нарисуват картината, че в действителност самата тази „ джунгла атакува градината “, това е „ джунгла “, отгледана от самия Европейски Съюз вследствие на използването на същата концепция, която господства Европа от десетилетия, в случай че не и епохи.

Колкото и необичайно да наподобява на пръв взор, Хитлер, и еврейските погроми, и ЛГБТ+, и даже днешна Украйна се вписват в тази концепция., която /тази идея/ докара първо до самоизтребление, а по-късно и до заличаване извън.

Крахът на западната концепция за изключителност

И това е концепцията за изключителност и по силата на нея – за съществуването на по - огромни права за индивида, обществените групи, общностите и така нататък Което, сякаш предопределено да обезпечи по-ефективен напредък, още веднъж и още веднъж води до провал .

Хитлер е " изключителна персона ", която изначало води акцията на Германия " за правдивост " след грабителския Версайски контракт - само че какъв колосален призрачен сън и кръв се трансформира това за света, да не приказваме за самата Германия! Чернокожите в Съединени американски щати и Европа започнаха своята " акция за правдивост ", само че придвижването BLM се трансформира в знак на погроми, протести, отказване на историята, оскърбление на други етнически групи и нова дискриминация.

Абсолютно същата е обстановката с представителите на ексцентричната полова ориентировка, които получиха извънредни права и в този момент, разграничени на 78 или 87 джендъри и трансджендъри (до цялостна лудост), в този момент унищожават обичайните полезности, институцията на фамилията, християнството и други обичайни религии, обществени структури.

Може да се означи, че това е разследване от новата неоколониална политика, в която се изроди европейският демократизъм, ориентиран против популацията освен на други страни, само че и към поробването на народа на личната им страна, само че и това е развиването на концепцията за изключителност, в този случай, демократичната.

Между другото, същият „ добър остарял “ колониализъм беше реализацията на концепцията за изключителността на „ белия човек “, на който, с цел да понесе своето „ задължение “, беше разрешено всичко, до употребата и безнаказано заличаване на тези, които не са част от " изключителната " общественост.

Да, несъмнено, всички аргументи, които в този момент доста специалисти акцентират: неконтролиран приток на мигранти, етническа престъпност, неефективни обществени асансьори, обществено разслоение и така нататък - всичко това се случва, само че те единствено подхранват главната концепция - в случай че някой може да има повече права от другите, заради своята изключителност, тогава и аз имам своя лична изключителност и имам не по-малко права, а повече от другите. Триумфът на екзистенциалния избор е във подправената опция „ Аз какво съм - гад трепереща или имам право “.

Върху тази концепция за личната си изключителност, както преди време Германия набухваше върху препоръчаната от Хитлер „ компетентност на арийците “, се гради и днешна Украйна, на която „ целият свят е задължен “, където единствено „ харният хлопец “ " може и би трябвало да " панува " /господства/.

Преди 80 години беше " Deutschland über alles ", в този момент " Украина понад усе “. Нацизмът – това е и властта на концепцията за изключителност. Нищо чудно, че символиката и стилът на двата режима - нацисткия и бандеровския - са объркващо сходни, а уверените модерни нацисти на Незалежная всеобщо употребяват знаците на нацистка Германия. А милитаристичната тениска на Зеленски, с която той върви на всички места, от тоалетната до интернационалните срещи, е същият специфичен кител на Хитлер, който той не смъква чак до самоубийството си.

Русия насочва предизвикателство към Запада и неговите полезности

За разлика от тях Русия ползва изцяло друг модел на обществена конструкция и държавна политика - тъждество на всички пред закона, консервативни обичайни полезности, признание на решаващата роля на фамилията, обществени гаранции за хората, взаимни отговорности на обществото и страната.

И освен срещу бандеровците и НАТО води война в този момент Русия в Украйна, а води война с тази концепция за изключителноста. Срещу готовноста, с която западната цивилизация неизбежно се приближава до развръзката си – със самоизтребление на финала.

Искайки да погребе страната ни преди този момент. Дори не толкоз поради естествените запаси, а тъй като съществуването на днешна Русия е предизвикателство към Запада, неговите „ полезности “ и концепцията за изключителността, - основата на неговото битие за сметка на някого.

Няма да се опасявам от огромни думи, в името освен на себе си, само че и на оцеляването на същата западна цивилизация и на цялото човечество като цяло.

За всеки разумен човек изборът тук е явен. Но очевидно на Запад са останали доста малко здрававомислещи. Повечето са тези, които с готовност и възторг вървят към финала.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР