Идеята в Германия да се въведе данък джамия за религиозните

...
Идеята в Германия да се въведе данък джамия за религиозните
Коментари Харесай

Готвят данък джамия за 5 млн. мюсюлмани в Германия

Идеята в Германия да се вкара налог " джамия " за религиозните места на мюсюлманското вероизповедания набира последователи в страната, където мнозина са обезпокоени от задграничното финансиране, идващо от Турция или от салафитски придвижвания, съобщи Франс прес.

Правителството на канцлера Ангела Меркел дефинира данъка за тези религиозни средища да бъде удържан от мюсюлманската общественост. Тази позиция се обрисува в писмен отговор на държавното управление на въпрос на депутати, за който през днешния ден писа в. " Билд ".

Ако концепцията се одобри, това би означавало религиозният налог, който през днешния ден в Германия се удържа от християните и е близо 8 % от годишната сума на налозите върху приходите им, да обхване и мюсюлманската вяра.

Мюсюлманската общественост в Германия е близо 5 милиона души сега, а това са към 6 % от общото население на страната. Берлин въпреки всичко е на мнение, че самодейността за подобен налог би би трябвало да бъде на провинциалните управляващи, които са способени по въпросите, свързани с религиозните вероизповедания. Според днешното издание на " Велт " огромен брой от тези провинциални управляващи са подготвени да обмислят въвеждането на подобен налог " джамия ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР