Идеята професията на медицинските сестри да бъде защитена е прекрасна,

...
Идеята професията на медицинските сестри да бъде защитена е прекрасна,
Коментари Харесай

Милка Василева: Професията медицинска сестра е изключително дефицитна в целия свят



" Идеята специалността на медицинските сестри да бъде предпазена е прелестна , само че единствено с това няма да се реализира нищо значително за мотивацията за оставане в България и за образование в нашите специалности, свързани със здравните грижи. Нашата специалност е извънредно дефицитна в целия свят ". 

Това сподели пред БНР Милка Василева, председател на Националната асоциация на експертите по здравни грижи.

Тя беше безапелационна, че е  належащо да има национална тактика по здравни грижи, която да бъде наложителна най-малко за 10 години напред  и който и министър на опазването на здравето да пристигна, да я извършва.
" Дори да имаме малко предпочитание да се случат нещата както би трябвало, би трябвало първо да приказваме за почтено възнаграждение, за положителни условия на труд и за благоприятни условия за кариерно израстване ", посочи Василева.

 Снимка: Латинка Светозарова

В Световния ден на здравето в Плевен на тържествена гала връчиха дипломите на 140 бакалаври и магистри от четири специалности на факултет “Обществено здраве ” към Медицинския университет. Академичното управление сложи и началото на нова самодейност - награждаване на дипломантите, станали родители по време на следването. За сполучливото съчетаване на следването с ролята на добър родител, абитуриентите бяха сюрпризирани с приятни награди, обезпечени от Община Плевен и спонсори.

Особено беше вълнението през днешния ден, защото в последните две години промоцията на медицинските експерти ставаше онлайн поради пандемията. Сега традицията се възвърне и дипломите връчи ректорът на МУ-Плевен проф. доктор Добромир Димитров.

Интервюто на Георги Марков с Милка Василева и репортаж на Латинка Светозарова в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл.

 Снимка: Латинка Светозарова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР