Идеята президентът да назначи постоянен титуляр на мястото на освободения

...
Идеята президентът да назначи постоянен титуляр на мястото на освободения
Коментари Харесай

Христо Иванов: Президентът да помисли дали назначението на Пламен Тончев за шеф на ДАНС да е постоянно

Идеята президентът да назначи непрекъснат титуляр на мястото на освободения ръководител на ДАНС Димитър Георгиев по предложежние на служебно държавно управление е проблематична политически. Това разяснява съпредседателят на “Демократична България ” в изявление за bTV Радио.
“Формално няма никакъв проблем, само че политически това не е пълностоен кабинет, той е без парламент, не е излъчен вследствие на избор и в този смисъл не му доближава легитимност за дълготрайни решения, които по-късно не могат да бъдат преразгледани от постоянен кабинет ”, съобщи Иванов. Той посочи, че процедурата, при която държавното управление предлага, а президентът назначава цели да се обезпечи присъединяване на най-малко две страни в целия развой, а “в случая страната е една ”. Добави и че премерените уволнения в основни институции са част от необятния мандат на служебното държавно управление, само че трайните назначения, които по-късно не могат да бъдат изменени, са друга тематика.
 Христо Иванов: Скептичен съм за следствието на подслушванията Христо Иванов: Скептичен съм за следствието на подслушванията
Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов съобщи, че е скептично надъхан за резултатите от инспекцията дали с...
“Ние ще излезем с позиция, само че не е зле в президентската институция да помислят дали да не го дефинират като краткотрайно изпълняващ длъжността и да разрешат на постоянния кабинет да валидира това предопределение, в случай че се потвърдят положителните усещания от неговите качества. Това ще бъде доста по-силен ход, в сравнение с в случай че бъде комплициран човек, който другояче има качества, само че при учредения за дискомфорт по какъв начин се случва това ”, сподели Иванов.
Той не намира връзка сред уволнението на ръководителя на ДАНС и разкриването на съветските шпиони, а самите интервенции по така наречен шпионски скандал дефинира като закъснели. Изтъкна, че от години България си затваря очите за повишаването на съветското зловредно въздействие. Напомни забавянето на построяването на газовата връзка с Гърция за сметка на скоростния градеж на “Турски поток ” и попита за какво това не е разследвано. “Сигурен съм, че е имало възходящ интернационален напън нещо да се направи. Сигурен съм, че е имало възходящо чувство у Бойко Борисов, че би трябвало да стартира да дава някакви жертви, с цел да не се стига до “Турски поток ” и до доста по-сериозни въпроси, които стоят ”, съобщи Иванов.
Съпредседателят на " Демократична България " дефинира като абсурден и „ дезертьорство от поста “ фактът, че шефовете на две от службите си разрешиха дълъг отпуск в комплициран политически миг. „ Това е финалното доказателство, че тези служби са били безусловно политизирани и просто са работили като филиал на партия ГЕРБ, което е систематичната причина те да бъдат заменени ”, е мнението на Христо Иванов.
В отговор на въпрос той сподели, че приема уволненията на членове на надзора на Българската Банка за развиване и в управлението на пътната организация. “Това са корупционни хранилки, въпроси за които се повдигат от доста време и които не откриха съответен отговор от ГЕРБ. Мълчанието на ГЕРБ по тези тематики, фактът, че през техните службаши в прокуратурата и полицията беше обезпечена липса на следствие по тези въпроси за мен е най-голямото политическо удостоверение на подозренията, че това са корупционни хранилки ”, сподели Иванов.
 Христо Иванов: Поредното изтребване на зъби ли е подслушването на политици Христо Иванов: Поредното изтребване на зъби ли е подслушването на политици
Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов прикани прокуратурата и ДАНС да излязат най-късно във вторник с ре...
На въпрос за абсурда със СРС-тата той уточни, че значимото е не е дали съответен политик е бил подслушван, а дали доста политици са били подслушвани в един и същи интервал. “Когато става дума за систематична, всеобща интервенция, това е различен мащаб ”, посочи Христо Иванов. Той разяснява и днешното изявление на зам.-кмета на София Мирослав Боршош, че цената на ваучерите за неприетите в детски градини би трябвало да е по-висока и изразената подготвеност да беседва по тази причина с другите политически сили. “Алилуя. Ние предлагаме съществено да бъде въведена и финансово, и като обсег ефикасна система на финансова отплата на хората, които не могат да си гледат децата. Защото нали най-големият проблем на тази страна е, че не се раждат задоволително деца и изискванията за тяхното развъждане са такива, че родителите търсят по какъв начин да изоставен страната ”, сподели Христо Иванов.
Той добави, че става дума за оферти, правени от Демократична България и уточни, че и в Народното събрание обединението ще продължи да работи по тази причина да се обезпечат места в детските заведения за всички. “И нямаме потребност от безусловно банкрутиралото ръководство на Фандъкова, с цел да го вършим, ние сме го предложили. Най-доброто нещо, което господин Боршош може да посъветва своята шефка, е да си подават оставката и да освобождават терена. Не може, откакто 13 години си бил във властта в София и всяка година си обявявал, че след 2 години ще се оправи казусът, в този момент Боршош да се появява и да вади хрумвания, които са били пренебрегнати от ГЕРБ. Срамота е това ”, счита Христо Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР