Идеята на законодателя е била държавата да не се окаже

...
Идеята на законодателя е била държавата да не се окаже
Коментари Харесай

Калин Славов: Има умора от натрупването на избори, не се вижда отпушване към реално управление

Идеята на законодателя е била страната да не се окаже в обстановка, в която би трябвало да се вършат два избора по едно и също време – за президент и за парламент. Това сподели пред БНР Калин Славов, изпълнителен шеф на Асоциация „ Прозрачност без граници “. 
Чисто икономическите съображения като цената на изборите не би трябвало да въздействат върху преценката дали да има избори 2 в 1, уточни Славов. По думите му по-скоро би трябвало да се съобрази взаимоотношението на двата типа избори.

„ Започва обстановката да става много друга от нормалната и тази опция на гласоподавателя по-спокойно, по-чисто да реши за кого гласоподава и кого в коя институция изпраща също сякаш се нарушава. “

На фона на легитимността на институциите, би трябвало да надделее разновидността за настрана осъществяване на парламентарните и президентските избори , безапелационен е Калин Славов.

Тънките сметки за психическото влияние на резултатите от едни избори върху други избори са малко пресилени, счита Славов. Според него  действителната електорална тежест на партиите върви в тесни коридори и смяна на датата надали би ги разширила доста .

Съществува отмалялост от натрупването на избори върху избори , тъй като не се вижда път за смяна на заложената политическа система в обстановка на паритет на политическите сили, означи Славов в предаването „ Преди всички “.

Не се вижда отпушване към действително ръководство , към основаване на държавно управление, към напредване на страната в посока напред в тези сложни времена. “

Според Калин Славов има място политическите сили да продължат договарянията между тях и в предизборния интервал, като заявят ясно по какъв начин биха управлявали дружно.

Да се обединят към хрумвания още преди изборите . “

Славов дефинира като неуместно и оттегляне от към този момент реализирани позиции връщане към хартиения избор.

„ Сякаш в резултатите от тези избори имаше малко повече доверие от тези с хартиени бюлетини . “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР