Идеята е русенци да видят на терен какво се случва

...
Идеята е русенци да видят на терен какво се случва
Коментари Харесай

Ден на отворените врати ще организира Летище Русе

Идеята е русенци да видят на терен какво се случва със постройката на летището

Ден на отворените порти ще има на летищеРусе, с цел да може всеки един жител действително да види на терен, че никакви намеси в постройката, съобщи на сесията на Общинския съвет кметът на РусеПенчо Милков. Той отговори на терзанията на съветниците от „ Демократична България “ по отношение на ориста на постройката на летището, която е препоръчана от архитекти за недвижима културна полезност от национално значение, съобщи.

„ Общината е подала несъгласие против предлагането за недвижима културна полезност, защото не е имало публично разискване дали да се желае подобен статут. Русенци би трябвало да кажат дали ще бъде пантеон или летище “, съобщи кметът.

Той изясни, че всички елементи са непокътнати – стълби, орнаменти, дървена ламперия, защото това предава стойност на постройката. Единствено в главното тяло на чакалнята ще се постави стъклена бариера за двата потока – идващи и заминаващи, което обвързвано с ограниченията за сигурност. В момента се сменят стъкла, вършат се уплътнения и инсталациите, за които е имало течове. Но в случай че постройката стане със статут на народен монумент, няма да може да се предприеме нищо – даже и слагането на стъклената бариера вътре.

Според кмета е наложително да има публично разискване, на което да се чуе мнението на русенци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР