Идеята е да опростим нещата. Това, от което наистина се

...
Идеята е да опростим нещата. Това, от което наистина се
Коментари Харесай

МААЕ с план за защита на Запорожката АЕЦ frognews.bg

" Идеята е да опростим нещата. Това, от което в действителност се нуждаем, е Украйна и Русия да не нападат или да не обстрелват централата. Създаването на зона за сигурност би било „ ангажимент, че никакви военни дейности няма да включват или допускат ориентиране към централата или в радиус, засягащ естествената й работа ", сподели Рафаел Мариано Гроси, представен от " Политико ".

 

МААЕ ще подсигурява, че периметърът за сигурност се съблюдава.

 

По думите на Гроси проектът се разисква и с двете страни в спора. Налице са признаци, че и Русия, и Украйна се интересуват от това съглашение.

 

Украинският президент Володимир Зеленски неведнъж е призовавал за цялостна демилитаризация на централата и е подлагал на критика Гроси, че не се е изказал по-категорично в интерес на тази концепция.

 

Запорожката атомна електроцентрала беше завладяна от съветските войски през март при започване на войната, само че към момента се експлоатира от украински личен състав. Въпреки възобновяване на аварийния електропровод, откакто беше развален от обстрел, последният работещ блок на централата беше спрян в неделя.

 

Шефът на МААЕ също предизвести, че защото " обстрелът продължава ", в случай че ракета удари реактор или уреди, където се съхранява отработеното нуклеарно гориво, това " може да има доста съществени последствия ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР