Идеята, че Земята периодично преминава през катастрофални събития, интригува както

...
Идеята, че Земята периодично преминава през катастрофални събития, интригува както
Коментари Харесай

"Хипотезата за Адам и Ева" на ЦРУ: На всеки 6500 г. глобални катастрофи погубват живота на Земята

Идеята, че Земята от време на време минава през пагубни събития, интригува както откриватели, по този начин и запалянковци. Една такава доктрина, наричана Хипотеза за Адам и Ева, допуска, че планетата претърпява катаклизми на всеки 6500 години.

Името „ Хипотеза за Адам и Ева “ идва от разкрит документ, оповестен от Централното разследващо ръководство (ЦРУ) през 2013 година Документът, прочут като „ Историята на Адам и Ева “, изследва вероятността за това Земята да минава през циклични катаклизми. Той показва неповторима позиция върху геоложките събития и техните шпации на повтаряне. Предлага модел, съгласно който на всеки 6500 години на планетата се случват пагубни събития.

Катаклизми са резултат от околните срещи на Земята с солиден небесен обект. Вероятно това е комета или метеорит, не се показва дали е към момента митичната планета Нибиру. Документът допуска, че тези срещи водят до големи заличавания.

Включително обилни климатични промени, геоложки катаклизми и всеобщо изгубване на типове. За да се реши валидността на хипотезата е значимо да се прегледат геоложки и палеонтологични записи. Между тях да се потърсят доказателства за минали пагубни събития.

Наистина геоложките изследвания са разпознали няколко случая на внезапна смяна на климата, морските равнища и геоложки разстройства през историята на Земята. Например, интервалът на ранния дриас, настъпил

преди почти 12 900 години, бележи бързо и трагично завръщане към съвсем ледникови условия след интервал на релативно топъл климат. Тази неочаквана смяна на климата съответствува с изгубването на доста огромни типове бозайници. Това е предизвикало обилни разстройства в екосистемата на планетата.

Палеонтологичните записи също дават скъпи данни. Събитията на всеобщо изгубване, като пермско-триаското и кредно-палеогенското, допускат, че на Земята са се случили пагубни събития. Те трагично трансформирали живота на планетата. Тези събития съответстват с геоложки данни за огромни въздействия или вулканични изригвания и поддържат концепцията за периодически пагубни събития, които съпътстват историята на Земята.

Ако бъде доказана, Хипотезата за Адам и Ева ще революционизира разбирането ни за историята и развиването на Земята, както и за силите, които оформят нашата планета и живота ѝ, отбелязва Бургас нюз. Това би означавало, че историята на Земята е придружена от циклични катаклизми, влияещи върху климатичните модели, еволюцията на типовете и даже човешката цивилизация.

Подобни повтарящи се пагубни събития биха трансформирали изцяло визията за възхода и падението на античните цивилизации, както и за евентуалното въздействие на тези събития върху културния и софтуерен прогрес. Освен това разбирането на цикличния темперамент на злополуките може да помогне при прогнозирането и смекчаването на тяхното влияние върху актуалните общества.

Необходими са обаче спомагателни проучвания и интердисциплинарно съдействие, с цел да се изследват и потвърдят изказванията, изложени в хипотезата. Учени в разнообразни области, в това число геология, астрономия и палеонтология, би трябвало да работят дружно, с цел да съберат повече данни, да проведат строги разбори и да вземат участие в теоретичен дискурс, с цел да реализиран изцяло схващане за цикличните произшествия на Земята.

Хипотезата показва една, несъмнено провокираща, позиция върху историята на Земята. Въпреки че произтича от разкрит документ и се основава на геоложки и палеонтологични записи и данни, нейната научна годност към момента предстои на инспекция и спомагателни проучвания, написа лупа.бг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР