Идентифицирано е напълно човешко моноклонално антитяло, което не позволява вируса

...
Идентифицирано е напълно човешко моноклонално антитяло, което не позволява вируса
Коментари Харесай

Открито е антитяло, което блокира коронавируса

Идентифицирано е изцяло човешко моноклонално антитяло, което не разрешава вируса на SARS-CoV-2 (COVID-19) да заразява култивирани кафези. Откритието е начална стъпка към създаването на човешко антитяло за лекуване или попречване на респираторното заболяване COVID-19, породено от новия ковид SARS-CoV-2.

Съобщението за откритието е оповестено в Nature Communications и е осъществено от откриватели от Утрехтския университет, Медицински център Еразъм и Harbor BioMed (HBM). Пандемията от COVID-19 се популяризира бързо по целия свят, заразявайки повече от 3,6 милиона души по света и убивайки над 250 000 души, съобщи " Наука Offnews ".

„ Това проучване се основава на работата, която нашите групи са направили през 2002/2003 година върху антитела, ориентирани към SARS-CoV, “, споделя доцент Беренд-Ян Бош (Berend-Jan Bosch), началник на проучването от Утрехтския университет и съавтор на изследването в Nature Communications. " Използвайки тази сбирка от SARS-CoV антитела, ние идентифицирахме антитяло, което обезврежда и инфекцията на SARS-CoV-2 в култивирани кафези. Такова обезвреждащо антитяло има капацитет да промени хода на инфекцията в инфектиран гостоприемник, да почисти вируса или да отбрани незаразено лице, което е изложено на вируса ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР