Катастрофа с хеликоптер: Идентифицирани са американски морски пехотинци, убити в Австралия

...
Идентифицирани са трима американски морски пехотинци, които бяха убити при
Коментари Харесай

Идентифицирани са трима американски морски пехотинци, които бяха убити при огнена катастрофа с хеликоптер по време на военни учения в Австралия.

MV-22B Osprey падна на отдалечен остров северно от Дарвин в неделя.

Капитан Елинор Лебо , 29, ефрейтор Спенсър Коларт, 21, и майор Тобин Люис, 37, бяха убити, а останалите 20 души на борда - всички американски морски пехотинци - бяха ранени.

Причината за катастрофата остава в процес на разследване.

В изявление от вторник командващият офицерът от Морските ротационни сили Дарвин, полковник Брендън Съливан, каза, че са "дълбоко натъжени" от загубата на такива "уважавани и обичани" морски пехотинци.

"Нашият мислите и молитвите остават със семействата и с всички замесени", каза той, добавяйки, че екипът му остава фокусиран върху продължаващото възстановяване и разследването.

Самолетът е бил участие в Predators Run, учение с участието на 2500 войници от САЩ, Австралия, Филипините, Източен Тимор и Индонезия, когато се разби на остров Мелвил.

Скоро след това ръководителите на въздушното движение бяха чути да обсъждат „значителен пожар“ на мястото, според аудиозапис, получен от местни медии.

Всичките 20 морски пехотинци, оцелели след катастрофата, са откарани в болница. Един остава в критично състояние, а други двама са в болница, но са стабилни.

Инцидентът е втората фатална катастрофа с хеликоптер по време на съвместни учения в Северна Австралия за по-малко от на месец.

На 29 юли четирима австралийски войници загинаха, след като техните 45 MRH-90 Taipan се разбиха край бреговете на Куинсланд, докато участваха в учението Talisman Sabre, най-голямото двустранно военно учение между Австралия и САЩ.

Последният инцидент е една от няколкото скорошни катастрофи с участието на Osprey - хибрид на хеликоптер и турбовитлов самолет.

Четирима морски пехотинци бяха убити при катастрофа в Норвегия миналата година, а други трима загинаха през 2017 г., когато самолетът им зацепи задната част на транспортен кораб край Северна Австралия.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР