Идеите за намаляване на ДДС на хляба и лекарствата са

...
Идеите за намаляване на ДДС на хляба и лекарствата са
Коментари Харесай

И ДПС поиска по-нисък ДДС за хляба и лекарствата

Идеите за понижаване на Данък добавена стойност на хляба и медикаментите са леви и ние сме ги предложили, напомни зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев. Възмущението му беше провокирано от новината, оповестена от Делян Пеевски, че Движение за права и свободи обмисля да внесе законопроект за събаряне на Данък добавена стойност на хляба на 5%. Движението обсъждало и стесняване на налога за медикаментите и за книгите, както и безвъзмездни детски градини. " Когато ние го внесохме, не бяхме чути нито от Движение за права и свободи, нито от ГЕРБ. Това е една добра мярка. Пожелаваме им триумф, само че ще е необичайно, в случай че ГЕРБ я поддържат. Ако това се случи, би трябвало да обяснят за какво когато Българска социалистическа партия я е предложила, те са я отхвърлили ", акцентира Стойнев. Той напомни, че доста пъти хрумвания на опозицията са прекосявали в ръцете на ръководещите.

Стойнев изясни, че работата на Българска социалистическа партия в Народното събрание ще продължи както до момента. " Три месеца сме отсъствали, само че се интересувахме от работата на Народно събрание, което работеше 2-3 часа. Връщаме се в изменен парламент. Липсва Цветан Цветанов, липсва Данаил Кирилов. Виждаме, че Делян Пеевски всеки ден идва на работа. Очакваме градивна работа през идващите месеци ", подигравателен бе Стойнев.

Връщането на депутатите от Българска социалистическа партия в Народно събрание след неколкомесечното им неявяване бе посрещнато с утвърждение от останалите парламентарни групи. В началото на пленарното съвещание шефът на Народно събрание Цвета Караянчева поздрави социалистите с добре пристигнали, само че не пропусна да ги " захапе ". " Чакайте, че то в този момент имаме доста хора и ще претоварите системата, сътрудници. Те са ви не запомнили към този момент отпечатъка, господин Стойнев, по тази причина малко по-настоятелно ", пошегува се тя. Тома Биков от ГЕРБ ненадейно призна, че е по-добре, когато опозицията е в пленарната зала. Преди три месеца, откакто Българска социалистическа партия разгласи, че ще бойкотира работата на Народното събрание, той твърдеше, че по този начин ръководещите щели да работят по-спокойно.

Зам.-шефът на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев също приветства решението на депутатите от Българска социалистическа партия да се върнат в Народното събрание. Единствено водачът на НФСБ Валери Симеонов изрази неодобрение, че социалистите още веднъж са в Народно събрание. " Работата ще се забатачи в този момент, тъй като ще почнат неоснователни възражения, оспорвания. Може би ще им би трябвало известно време да си възвърнат самочувствието. Мисля, че и без тях Народното събрание работеше дейно ", разяснява Симеонов. По думите му Народно събрание към този момент имало коректив в лицето на НФСБ, само че не можа да отговори по кое време и защо депутатите му са се противопоставили на ГЕРБ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР