Идеен проект за задължителен туристически Гаранционен фонд представи ресорното министерство.

...
Идеен проект за задължителен туристически Гаранционен фонд представи ресорното министерство.
Коментари Харесай

Готвят задължителен туристически Гаранционен фонд

Идеен план за наложителен туристически Гаранционен фонд показа отрасловото министерство. Проектът планува туроператорите месечно да превеждат в него сред 80 и 1000 лв..

В обсега на Гаранционния фонд влизат евентуални благоприятни условия за обезщетение след отвод на резервации при пакетните пътувания, както и отбрана против неплатежоспособност и несъстоятелност на туроператорите.

Три са главните стълба, на които стъпва концепцията за Гаранционен фонд, предлаган от Министерството на туризма.В идейната идея на действие на туристическия гаранционен фонд са създадени няколко разновидността от гледна точна на финансовата му непоклатимост.

Заместник-министър Ирена Георгиева посочи, че концепцията на двата разновидността е да не бъдат прекомерно обременени с финансови вноски туроператорите, които ще вземат участие във фонда.

Министърът на туризма Илин Димитров добави, че са оценени модели от Германия, Англия, Дания и Полша. Той разясни, че това не е заключителен вид. Като основаването на фонда е деяние, обвързвано с доста промени в закони, както е нужен и постоянен кабинет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР