Идеалната жена трябва да е изобретателна, екстравагантна, леко загадъчна и

...
Идеалната жена трябва да е изобретателна, екстравагантна, леко загадъчна и
Коментари Харесай

Екстравагантен домашен сладкиш

Идеалната жена би трябвало да е изобретателна, екстравагантна, леко загадъчна и доста изискана, тъкмо като този необикновен домакински сладкиш

Необходими Продукти

● яйца - 1 ч.ч. белтъци (около 8 - 10 белтъка)
● масло - 125 гр
● брашно - 1 ч.ч. бяло
● захар - 1 ч.ч.
● бадеми - 1 ч.ч. сурови
● сол - щипка
● ванилия - 1/2 ампула есенция

за бялата глазура


● пудра захар - 200 г
● сметана - към 4 с.л. течна
● вода - 1 с.л. при потребност
● бял пипер - 1 щипка

Начин на подготвяне

Бланширайте бадемите във кипнала вода за 2-3 минути, след което ги охладете и ги обелете. Оставете да изсъхнат или ги подсушете добре.

Смелете ядките дружно 2/3 ч.ч. захар в кухненски блендер или робот. Получената примес разбъркайте с пресятото брашно.

Разтопете маслото в тиган на котлона, до момента в който стартира да образува мехурчета и леко си смени цвета. Отнемете го, оставете да поизстине леко и прибавете ваниловата есенция.

В огромна купа разбийте белтъците дружно с щипката сол до момента в който се посгъсти и при непрестанно разтрошаване прибавете останалата захар. Разбийте хубаво, до момента в който се получат стегнати връхчета.

Към разрушените белтъци прибавете на порции, като редувате брашното и маслото и разбърквайте леко. Добавете цялото масло, брашно и бъркайте с шпатула до еднородна примес.

Сипете сместа в авансово застлана с хартия за печене тава, леко намазана с масло. Загладете повърхността и сложете да се пече за към 50 минути в авансово загрята на 180 градуса фурна. Накрая проверете готовността с съчка.

Готовия сладкиш оставете да се охлади в тавата, след което го освободете от хартията. С помощта на стъклена чаша с тънки стени изрежете кръгли дребни пастички от сладкиша.

Пригответе бялата глазура, като разбъркате пресятата пудра захар с горещата течна сметана и 1 с.л. вода при потребност. Объркайте я с белия пипер, който ще придаде забавен усет.

С помощта на лъжица залейте щедро всяка пастичка и от горната страна направете декорация по избор - карамелизирани ядки или семена, сладко, разтопен шоколад.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР