Идеална кожа на лицето… Нима съществува жена, която да не

...
Идеална кожа на лицето… Нима съществува жена, която да не
Коментари Харесай

Как да се храните, за да имате красива кожа само след седмица

Идеална кожа на лицето… Нима съществува жена, която да не желае това?

За да бъде такава, би трябвало да няма акне, да не е суха, да липсва хиперпигментация, тъмни кръгове под очите… Идеалният проект за деяние обаче включва с изключение на козметика, също и диета.

Да, козметичната ви вяра би трябвало да бъде почистване-тонизиране-овлажняване. Но простата истина е, че сме това, с което се храним . Според доста кожни лекари главният проблем на обезводнената кожа е прекомерната консумация на кафе, което предизвиква и сив и повяхнал загар.

Захарта предизвика нараснала секреция на мастните жлези, вследствие на което кожата стартира да отделя повече себум. В резултат на това порите се замърсяват и запушват, появяват се възпаления. Под „ сладко “ разбирайте освен десерти, само че и питиета като газирани, сокове и други сходни.

Подобно е ситуацията и с пържените храни – несъразмерната им консумация засилва производството на себум, а това води до задръстване на порите на епидермиса.

Увеличете лимоновия сок – той почиства кожата и нечистите пори. Зехтинът защищава от възпаления. А артикули като портокали, любеница, домати са богати на витамин С и работят като антиоксиданти, укрепват стените на клетките и защищава кожата от появяването на петна. Рибата е богата на омега-3 мастни киселини, което оказва помощ за нейната хидратация в дълбочина. Така че, избирайте вярно менюто си, с цел да се радвате на красива и здрава кожа.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР