Ибряма, Петринел Гочев и Гергана Змийчарова отварят къщите си, Явор

...
Ибряма, Петринел Гочев и Гергана Змийчарова отварят къщите си, Явор
Коментари Харесай

Любо Нейков готов да помага на бежанци от Украйна, Ибряма, Петринел Гочев и Гергана Змийчарова отварят къщите си

Ибряма, Петринел Гочев и Гергана Змийчарова отварят къщите си, Явор Гърдев с подаяние



" Едва ли някой би отказал помощ на бедстващи хора, които бягат от Украйна. С цялото си сърце желая да спре тази война, която ще се отрази зле на всички участници. Готов съм да оказвам помощ и аз с каквото би трябвало. " Това споделя огромният артист Любо Нейков, който през вчерашния ден дружно с сътрудниците си взе участие в пърформънс с разпънат транспарант " Не на войната! " след края на постановката " Всички с изключение на мен ", в която взе участие.

 

 Актьорът не е апатичен към страдащите

Актьорът не е апатичен към страдащите

 

" Екипът ни излезе с този апел, тъй като и ние сме съпричастни към болката, която изпитват всички в този миг ", сподели и Александра Сърчаджиева, която също взе участие в спектакъла. Режисьорката на постановката Лили Абаджиева също посочи, че е подготвена по всякакъв начин да се отзове на апели на бежанци и да помогне с каквото може.

 

 Лили Абаджиева

 Лили Абаджиева

" Виждала съм сътрудници в Берлин да подкрепят потърпевшите от войната в Ирак. Това, което съм правила, е да подкрепям ателие " Прегърни ме ", което работи с деца в неравностойно състояние. След няколко представления на " Парижката Света Богородица " се обръщахме към публиката с молба за подаяние за тях. Те се отзоваваха. Не е късно и всички артисти да се обединим като интензивност с оферти какво можем да създадем за потърпевшите хора от военния спор в Украйна. Трябват ни действителни дейности ", сподели Лили Абаджиева, която посочи: " Не си представям, че можем да стигнем до прокламации, петиции и протестни акции, по-важни са ефикасните ни дейности ", споделя режисьорката.

Колегите на Абаджиева от гилдията също се включиха да оказват помощ кой с каквото може.

 

 И режисьорът Петринел Гочев се включва в акцията

 режисьорът Петринел Гочев се включва в акцията

" Днес с Петринел Гочев взехме решение да отворим дома си и подготвих стая за майка с две дечица със независим етаж от къща в София. Огромна е вълната на помощ и поддръжка в цялата страна. Вчера мъжът ми приказва четири пъти с плачеща своя позната по телефона, опитваща се да избави сина си, оставила мъжа си на фронта. Той си написа с сътрудници от град Николаев, които са в бомбоубежища. Току-що приказвах с украинско момче, което явно не е спало в последните нощи, с цел да координира доброволците и помощите ", написа актрисата от трупата на Народния спектакъл Гергана Змийчарова в инстаграма си.

 

 Ибряма не разполага с доста средства, само че има огромно сърце

Ибряма не разполага с доста средства, само че има огромно сърце

" Ама, несъмнено, че хората са добре пристигнали. Ние тук сме много, само че с отворени сърца. Готови сме да помогнем и да разделим хляба си с тези измъчени хора. "

Това сподели от своя страна и световноизвестният музикант Иво Папазов-Ибряма. Гениалният кларинетист едвам измъкна фамилията си от ковид, като и брачната половинка му Мария, и синовете му се заразиха и го прекараха мъчно, само че е подготвен постоянно да се отзове на всеки нуждаещ се.

 

 Явор Гърдев

Явор Гърдев

" Нямам пари за честване на юбилея, който навърших, само че за самун, сол и топлота постоянно ще се откри. Най-важно е да сме хора със сърца ", счита Ибряма.

Вариант за помощ на обезверените и нуждаещите се откри и режисьорът Явор Гърдев. 50-годишният възпитаник на Иван Добчев направи подаяние за бежанците и пусна в нета апел, за всеки, който желае да помогне на хората в неволя.

 

 Маринела Арабаджиева също е подготвена да се отзове

 Маринела Арабаджиева също е подготвена да се отзове

" Едни изпращат помощи по БЧК, други пари, трети хранителни артикули от първа нужда, четвърти оферират домовете си. Аз също в Лондон разтварям дома си за всички нуждаещи се. Моята сестра живее в Санкт Петербург, с четири деца е и също оказва помощ на потърпевшите. " Това показа сексоложката и психолог Наталия Кобилкина, която е родена в Русия, само че живее в Лондон.

Друга известна персона, която е съпричастна към неволите на хората от Украйна, е бизнес дамата Маринела Арабаджиева.

 

 Гергана Змийчарова

Гергана Змийчарова

" Да, подготвена съм да оказвам помощ, подготвена съм и да приема бежанци ", сподели единствено пред " България Днес " хотелиерката, която не е безразлична към ориста на страдащите и постоянно прави
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР