IBM осъществи изпълнение на ИИ код в оперативната памет на

...
IBM осъществи изпълнение на ИИ код в оперативната памет на
Коментари Харесай

IBM представи ИИ алгоритми, работещи единствено в оперативната памет

IBM реализира осъществяване на ИИ код в оперативната памет на компютъра, без потреблението на централния процесор. Новият способ 200 пъти усилва скоростта на осъществяване на логаритмите.
В елементарните компютри кодът на стратегиите, без значение дали става дума за машинно образование или за Excel таблица, се извършва от централния процесор, а данните непрестанно се трансферират към оперативната памет и назад. Този способ съвършено работи от дълги години, само че се появиха отзиви, че в случай че и в оперативната памет може да се извършва някакъв код, скоростта на компютъра може значително да нарасне и да се икономисат времето и силата, нужни за обмена на данните.

Тази догадка бе тествана от експертите на IBM Research в Цюрих благодарение на ИИ логаритъм. Учените използваха мрежа от милиони RAM устройства с потреблението на антимон и германиев телурид. Това вещество е особено със способността си да минава от аморфно в кристално положение под въздействието на електричен заряд. Чрез промени в силата и продължителността на въздействието на заряда е допустимо да се управлява степента на кристализация. Този физически развой дава опция да се показват освен логичен нули и единици, само че и по-сложни функционалности.

Чрез новия метод IBM съществи машинно образование за търсене на връзки сред незнайни потоци от данни. Засега това е лабораторен опит, само че учените смятат, че в сходна структура, скоростта за осъществяване на кода може да бъде увеличена 200 пъти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР