И зложба в замъкаУиндзор отдава почит към живота и наследството

...
И зложба в замъкаУиндзор отдава почит към живота и наследството
Коментари Харесай

Коронка, мантия, каубойски ботуши: Изложба чества живота на принц Филип

И зложба в замъка Уиндзор отдава респект към живота и наследството на английския принц Филип, съобщи Ройтерс.

Експозицията, озаглавена " Принц Филип: Честване ", включва над 100 забележителни предмета, подарени на херцога на Единбург през десетилетията, в които той извършва формалните си задължения и по време на пътуванията му в чужбина.
 Изложба в замъка Уиндзор отдава респект към живота и наследството на английския принц Филип
Принц Филип, брачен партньор на кралица Елизабет Втора и водеща фигура в английското кралско семейство в продължение на съвсем седем десетилетия, умря на 9 април на 99-годишна възраст, напомня организацията.

Изложбата е планувана като част от честванията за стотния празник на принц Филип, който щеше да бъде на 10 юни, изяснява уредничката Сали Гудсър.
 Изложба в замъка Уиндзор отдава респект към живота и наследството на английския принц Филип
"След неговата кончина през април отложихме откриването ѝ с няколко седмици ", споделя Гудсър, и добавя, че херцогът на Единбург е бил осведомен с експозицията и нейното наличие.

Сред акцентите в изложбата са мантията и коронката, носени от Филип на коронацията на Елизабет Втора през 1953 година, както и неговият коронационен стол, който нормално стои до този на кралицата в Бъкингамския замък и за първи път се демонстрира в замъка Уиндзор.
 Изложба в замъка Уиндзор отдава респект към живота и наследството на английския принц Филип
За първи път на показ е изложен и портрет на херцога на Единбург, нарисуван от Ралф Хейманс през 2017 година - годината, в която Филип прекрати формалните си задължения.

На него брачният партньор на кралица Елизабет Втора е изобразен в униформата в синьо и алено на Уиндзор. Портретът е изложен в Големия кулоар на замъка.
 Изложба в замъка Уиндзор отдава респект към живота и наследството на английския принц Филип
Експонатите в изложбата варират от персонални като дневника на кралица Виктория, в който е записано раждането на майката на принц Филип, принцеса Алис, в замъка Уиндзор през 1885 година, до ексцентрични като охладител за вино във формата на скакалец с човешки размери - подарък от някогашния френски президент Жорж Помпиду по време на визитата му във Англия през 1972 година

Сред експонатите са също рамка на Фаберже със фотоси на крал Джордж Шести и кралица Елизабет, която е брачен подарък, шах, подарен от Нелсън Мандела по време на визитата му във Англия през 1996 година и чифт каубойски ботуши с думите "принц " и "Филип ", изписани със златни букви, които херцогът на Единбург получава по време на визитата си в Хюстън, Тексас, през 1991 година
 Изложба в замъка Уиндзор отдава респект към живота и наследството на английския принц Филип
"След като бяха лишени от опцията да се съберат за погребението му поради коронавирусната пандемия, се надявам хората да могат да дойдат в замъка и да научат малко повече за принц Филип ", споделя Сали Гудсър.

Изложбата ще бъде отворена за обществеността до 20 септември.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Един отишъл при любовницата си. Като си тръгвал, тя го напръскала с нейния парфюм " Нина Ричи ", с цел да си спомня за нея. Мъжът се притеснил… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниНаследницата на империята „ Фенди “ се омъжи за Арам АхмедЦентралната изборна комисия разгласява решение, в което е посочен методът за изпращане на машините за гласоподаване в секциите отвън странатаБлизо 150 души може да са ранени, съгласно първични данни на противопожарната службаНовата платформа ще се сбогува с някои не толкоз известни приложенияУнгарският министър председател отговори на рецензиите на ЕвропаИндийският вид на COVID-19 плаши европейските лидериЖълт код за горещини е разгласен в 16 области, вижте кои са теНовата операционната система е основана с мисъл за десетилетие напредЕто отговора на авиоексперта Ангел БорисовОсобено този, който идва от политицитеЖурито включва пет дами и четирима мъже " от пет континента и от седем националности " Ще бъде ли нарушено нежното статукво в Далечния изтокТя може да се окаже и най-впечатляващата галактическа гледкаИнцидентът е станал в манастир в Атина49-годишният Хопъс показа новината посредством обществените мрежи, като написа: " Имам рак. Гадно е и съм изплашен ".Още не се знае какъв брой души са се намирали в нея
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР