И за това ще ви трябват само по 10 минути

...
И за това ще ви трябват само по 10 минути
Коментари Харесай

Учени от Харвард доказаха: Това елементарно упражнение намалява риска от сърдечни заболявания с 96%!

 И за това ще ви трябват единствено по 10 минути дневно!

Сърдечно – съдовите са една от водещите аргументи за смъртност в света. И макар че всички знаем, че даже най-простите физически извършения могат доста да понижат риска от сходни болести, определянето на степента на този риск постоянно изисква доста скъпи клинични проби.

А  в случай че в този момент разберете, че има един елементарен тест, който може да се направи безусловно на всички места и резултатите от него могат да предотвратят вероятни здравословни проблеми?

Така да вземем за пример, съгласно изследване, извършено от Националния институт по защита на труда и Харвардската школа по публично здраве, има много прецизен индикатор, който също може да понижи риска от сърдечно-съдови болести (ССЗ).

Наскоро оповестените резултати от това проучване демонстрират, че мъжете, които са в положение да вършат повече от 40 лицеви опори поред, са с  96% по-нисък риск да се снабдят със ССЗ от тези, които вършат по-малко от 10   едновременно.

Лицевите опори постоянно са били едно от обичаните ми извършения. Те ми дават тъкмо схващане в каква физическа форма се намирам. Редовно върша лицеви опори от детството си, а броят на моите лицеви опори зависи от цялостното ми здраве, устойчивост и дарба да върша всевъзможни други извършения.

Дори бих споделил, че броят на лицевите опори, които мога да направя в даден миг, въздейства директно върху психическото и прочувственото ми положение. Да знам, че с възрастта към момента мога да върша още повече лицеви опори, ми носи чувство за задоволство, което се отразява на всичко, което върша.

Най-ясно тази връзка може да се наблюдава в професионалния живот, изключително когато е обвързван с нараснал стрес. Така в хода на упоменатото проучване вниманието на учените било фокусирано върху мъже, работещи в службата за бързо реагиране. Авторите на проучването показват това като фактор, който би трябвало да се вземе поради в бъдещите проучвания.

Ако ви се коства, че въпросната връзка е надценена, пробвайте се да извършите няколко опори в офиса незабавно щом обстановката стане стресираща, би трябвало да вземете значимо решение или преди началото на значима среща. И вижте резултата.

Съществува неоспорима и доста значима връзка сред физическото и психическото положение.

Винаги се отнасях към това упражнение като към аршин за равнището на физическото и психическото си здраве и в никакъв случай не ми е минавало през мозъка, че е съвършен индикатор за оценка на риска от разболяване от ССЗ.

Във всяко от проучванията в тази област учените непроменяемо показват съществуването на избрана статистическа взаимозависимост, само че не приказват за съществуването на някаква причинно-следствена връзка. С други думи, не трябва да разглеждате 41 лицеви опори като опрощение за закупуване на голям хамбургер.

Те са единствено знак за това какво се случва със сърдечно-съдовата ви система и приказват за общото ви здравословно положение. Но в това време това е и отличен статистически индикатор.

Според проучванията даже 11 или повече лицеви опори към този момент имат забележителен позитивен резултат върху сърцето.

За страдание, проучването е извършено върху група пожарникари, измежду които няма нито една жена. Освен това всички мъже водели относително деен метод на живот и имали работа. А това значи, че седящите пред тв приемника на дивана, които намерят сили за  11 лицеви опори, най-вероятно  не вършат нищо с цел да оказват помощ на сърцето си.

Но има и положителни вести. Така да вземем за пример, в случай че сте дейни и можете да извършите повече от 11 лицеви опори едновременно, тогава рискът от поява на ССЗ за вас към този момент е по-нисък, в сравнение с при мъжете, които не са способни на това.

Ако спортувате постоянно, не водите затънал метод на живот и елементарно можете да извършите 40 или повече опори едновременно, тогава рискът от развиване на ССЗ е най-малък. Само имайте поради, че тези лицеви опори би трябвало да са една след друга без прекъсване.

В изследването  за участниците особено включвали метроном, отмерващ 60 удара в минута. Лекарите засичали броя на лицевите опори до последния удар на метронома, до момента в който някой не пропущал повече от 3 удара или отказвал да продължи, като се позовавал на отмалялост и други признаци (замаяност, болежка в гърдите или задух). Тоест единствено за 60 секунди от субектите се очаквали 41 цялостни опори.

Не се изненадвайте. Откритията на учените изцяло подхождат на това, което към този момент знаем – положителната физическа форма има позитивен резултат върху здравето и продължителността на живота. Ето за какво, в случай че в този момент сте на възраст от 21 до 66 години, тогава знаете какво да вършиме.

Сега залегнете и бързо направете 41 лицеви опори!:)

Между другото, не е нужно въобще да ви подсещам (но ще ви напомня), че би трябвало наложително да се консултирате с вашия доктор, преди да започнете физически извършения.

Превод на публикацията – Harvard Study Of 1000 Men Identified One Exercise That Predicts 96% Lower Cardiovascular Risk

За осъществяване на стремежи, привличане на пари, здраве и обич: Ганеша мудра

 

Ганеша – в индийската митология е  божеството, което преодолява всякакви  компликации. Бог на мъдростта и просперитета. Ганеша мудра оказва помощ за отваряне на сърдечната чакра, дава геройство, убеденост в себе си.…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР