И в петък ще бъде слънчево и горещо. Оранжев код

...
И в петък ще бъде слънчево и горещо. Оранжев код
Коментари Харесай

Времето: Оранжев код за високи температури в 23 области, в останалите - жълт

И в петък ще бъде слънчево и горещо. Оранжев код за високи температури е разгласен за 23 области, а в останалите той е жълт. Оранжев код за високи температури е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Шумен, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-град и София област. Жълт код за високи температури е разгласен в областите Силистра, Добрич, Варна, Бургас и Смолян. 

След обяд ще се развие купеста облачност, само че единствено на изолирани места, основно в планинските региони кратковременно ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан североизточен вятър. И в третия ден от горещниците оптималните температури ще се задържат сред 36 и 41 градуса.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с развиване на купеста облачност, само че единствено на изолирани места кратковременно ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 32 градуса, а на 2000 метра - към 24 градуса.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 31-33 градуса. Температурата на морската вода ще е 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 06:16 часа и залязва в 20:49 часа. Продължителността на деня е 14 часа и 33 минути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР