И управляващите тротинетки ще са отговорни за причинена смърт на

...
И управляващите тротинетки ще са отговорни за причинена смърт на
Коментари Харесай

Тротинеткаджиите треперят! Влизат до живот в затвора, ако сторят това на пътя

И ръководещите тротинетки ще са виновни за породена гибел на пътя. В Народното събрание към този момент са импортирани текстове за по-тежки санкции за нарушителите, предизвикали катастрофи по пътищата, записани в Наказателния кодекс. Те са резултат от подписаната петиция с искане на по-сериозни санкции за нарушителите на пътя, предава БНР.
До 20 години или до живот да е глобата за гибел на пътя, е едно от предложенията. Според друго до 20 години е максимумът, в случай че при причиняване на гибел действието е осъществено в пияно положение или под въздействието на опиати.
Утежняващо наказването събитие при ПТП ще е и в случай че откажем тест.
Сериозно скачат наказванията при произшествия, в случай че са зародили при прекосяването на алено и при скорост, която е с 50 километра в час по-висока от позволената за обитаемото място.
В измененията има терминологични разяснения. „ МПС “ се заменя с „ пътно средство “. Така виновни за произшествия и гибел на пътя стават даже и велосипедистите, и ръководещите тротинетки, както и каруците.
Въвежда се терминът „ пътно ликвидиране “. Това би оказало „ психическо влияние върху обществото “, написа в претекстовете. В измененията е планувано да се планува дали действието е съзнателно, или по несъобразителност.
За да бъдат признати, предложенията за промени би трябвало да минат през отрасловите парламентарни комисии и през пленарната зала на Народното събрание.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР