И туризмът се оказа косвено засегнат от сушата. Фонтаните на

...
И туризмът се оказа косвено засегнат от сушата. Фонтаните на
Коментари Харесай

Заради сушата: Френски град спира водата на популярните си фонтани, които ежегодно привличат туристи

И туризмът се оказа индиректно обиден от сушата. Фонтаните на френското градче Перн-Льо-Фонтен остават сухи тази година. Посетителите се отнасят с схващане към заповедта на локалната власт, само че не крият разочарованието си.

На към 20 км от Авиньон, в сърцето на Прованс се намира Перн-Льо-Фонтен. Както подсказва и името - най-голямата атракция и забележителност тук са фонтаните и чешмите.

Тихият ромон на водата обаче е сменен от тишина, а китните улички са изгубили очарованието си. За да се оправи със сушата - най-тежка от години във Франция, локалната власт взема решение да спре водата във фонтаните.

Първоначално сухи са останали по-малките и тези, към които има по-слаб интерес. Надеждата на локалните управляващи била, че в избран миг въпреки всичко ще има превалявания. Лятото обаче се оказва извънредно изсъхнало и общината взема решение да спре водата във всички фонтани.

Кристин Мерсел е в града със фамилията си и не крие, че главната причина да е тук са точно фонтаните, само че демонстрира схващане.

" Гледката на празните фонтани къса сърцето ми, само че изцяло разбирам възбраната, наложена от общината. Всички би трябвало да сме съпричастни и да се надяваме, че скоро всичко ще бъде по-старому. "

Късметлии сме, че имаме гости и туристи, споделя Джули Патюрел-Милет, отговорник за туристическия център в града.

" Дори локалните се отнасят с схващане към проблем със сушата. Всички страдат от горещините, ни никой не се оплаква. "

Всеки един от фонтаните и чешмите има своя история и това ненапълно избавя интереса на туристите, само че не е същото, споделят локалните. Те може и да са изгубили водата във фонтаните си, само че не и възприятието си за комизъм.

" Да умреш от жадност в Перн-Льо-Фонтен? Не, надали. А и все ще се откри кой да ви предложи " Перно ", в случай че сте жадни ", майтапи се Жорж Гарсия, локален гражданин.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР