И този младеж си беше купил най-скъпата екипировка за планински

...
И този младеж си беше купил най-скъпата екипировка за планински
Коментари Харесай

OLX география или какво търгуват българите онлайн

" И този юноша си беше купил най-скъпата екипировка за планински туризъм. Дал някакви хиляди... " - историята споделя Траян (името е сменено), лидер от пещерен клуб край Триград. Живее в прилежащо село, сред 50 и 60 годишен, наподобява на човек, който в никакъв случай не е спортувал, само че обича значителни вечери. В гората е откогато се помни и се катери с удивителна експедитивност и умелост. "...Измъчи се момчето тука и по най-леките пътеки, по тази причина като слезнахме - му крещя - от теб алпинист няма да стане, сваляш целия екип и го качваш напряко в Продавалника... " (Истинска история от 2016г.)

OLX (до 2014 година се споделяше Продавалник) е най-популярната онлайн платформа, в която можеш да купиш, само че и да продадеш артикули в България - от къщи и коли до пощенски марки или грозде.

През август тази година действителните консуматори на olx.bg са 1 617 869. За 2016 година по калкулации на компанията през платформата са продадени артикули за над 48 млн. лв., а броят на обявите оповестени през мобилното приложение към този момент надвишава тези през десктоп.

Цитираната история и даже единствено тези няколко обстоятелството са показателни за трендовете в развиването на онлайн продажбите и в България, както и за измененията в потребителските привички.

Затова дружно с OLX, " Дневник " създаде няколко инструмента, през които ще обобщаваме на месечна база онлайн покупко-продажбите и ще даваме информация за тях.

От през днешния ден всеки месец на уеб страницата ще може да следите:

OLX география - интерактивна карта, която демонстрира в кои области на страната потребителите са били най-активни и са търсили най-вече артикули. Вижте я тук. Като изберете област на картата ще виждате и петте най-търсени категории за месеца. Данните за тях са изчислени на глава от популацията за всяка област.

В мобилната версия за по-удобно прилагане виждате най-търсените категории артикули по области.

Най-търсените артикули - резюме за най-търсените категории артикули в цялата страна за съответния месец. От графиката е видно, че през август тази година това са електроника и коли и авточасти. Данните са на база броя запитвания в категорията.

Най-предлаганите артикули - още веднъж по области графика демонстрира броя оповестени разгласи през месеца в категорията артикули. В мобилната версия - избирайте и категория, с цел да видите числата.

Най-популярни търсения - известният " облак " - това са думите, които потребителите най-често са вкарвали при търсене в olx.bg.

Всеки месец ще има и спомагателен разбор на данни и артикули на фокус - с повече информация за тяхното търсене и предложение. Вече може да разгледате какви са били трендовете през юли и август 2017, а в средата на октомври очаквайте тези за септември.

Данните от една страна ще са потребни на всички, които се интересуват или развиват онлайн търговия, а въпреки това и на самите консуматори на услугата, с цел да наблюдават трендовете по месеци и райони.

OLX география ще намирате на тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР