И тази година институциите в Бургас се обединиха, за да

...
И тази година институциите в Бургас се обединиха, за да
Коментари Харесай

Полицаите ще бъдат безкомпромисни към водачите по време на акция „Зима”

И тази година институциите в Бургас се сплотиха, с цел да обезпечат положителни условия на водачите по време на зимния интервал.
Акция „ Зима ” стартира на следващия ден на територията на цялата страна.
През месец ноември ще се правят мероприятия ориентирани към три съществени групи. Първите са водачите на МПС, втората пешеходците и третата велосипедистите. По време на акцията ще са в ход акциите „ Пешеходци и водачи за приемливост на пътя ”, „ С безвредно пътно транспортно средство през зимата ” и „ Безопасно шофиране през зимата ”.
Началникът на отдел „ Охранителна полиция и КАТ ” към ОДМВР - Бургас комисар Неделчо Рачев обясни пред медиите значимостта на ограниченията, които би трябвало да се вземат с цел да не стига до пътни произшествия.
В брифинга участваха шефът на СБА - Бургас Васил Михалев, шефът на БЧК - Бургас Виолета Радева, автомобилният играч Стоян Апостолов и представителят на SOS ПТП Манол Тодоров. Комисар Рачев подсети какви са отговорностите на водачите през зимния сезон. Те би трябвало да приготвят автомобила си за сложните метеорологичните условия.
От 1-и до 11-и ноември органите на реда излизат на пътя с цел да правят инспекции дали грайферите на колите дават отговор на законовите условия. Дълбочината им би трябвало да е четири мм. Съюзът на българските автомобилисти и тази година ще дава безвъзмездни прегледи на всички водачи, за подкрепяне на тяхната готовността за шофиране зимни условия.
Втората част на акция „ Зима ” включва превантивни дейности ориентирани към пешеходците. Тя ще продължи от 11-и 20-и ноември. Основната следена група ще бъдат децата. Комисар Неделчо Рачев съобщи, че с помощта на подхванатите ограничения наоколо до детските градини и учебните заведения не са регистрирани произшествия.
Третата част на акция „ Зима ” е насочена към безвредното шофиране през целия зимния сезон. Тя ще продължи от 20-ти ноември до края на месеца, като главната цел е надзор на техническата редовност на колите. Това включва осветителни системи на колите, държанието водачите и пешеходците на пътя. По този мотив легендата в автомобилния спорт Стоян Апостолов показа: „ За да са подготвени колите за зимните условия, е значимо да си обърнете внимание на геометрията на колата, да не се подценяват гумите. Ако се постанова е по-добре да се купят нови китайски гуми, в сравнение с втора ръка, които към този момент са изгубили своите качества. При мокра настилка сцеплението е в пъти по-малко при зимни условия, в сравнение с в летния условия, точно по тази причина спирачките и газта би трябвало да се натискат гладко ”.
Манол Тодоров от SOS ПТП прикани водачите да бъдат по-внимателни на пътя, да не не помнят, че през зимата пешеходците са с по-тъмни облекла и мъчно се виждат.
Според статистиката след 17 часа е най-опасното време, тогава стават най-вече произшествия. Петък се явява денят на ПТП-та, тъй като тогава трафикът е най-интензивен, добави началникът на бранш „ Пътна полиция ” към ОДМВР – Бургас - основен контрольор Димитър Дачев. Той предизвести, че през зимните дни служителите на реда ще бъдат безкомпромисни и ще глобяват водачите, които карат без включени светлини и през светлата част на деня.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР