И тази година безплатни летни занимания, при спазване на всички

...
И тази година безплатни летни занимания, при спазване на всички
Коментари Харесай

Организират безплатни летни занимания за децата във Варна

 И тази година безвъзмездни летни занимания, при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, ще се организират в детски градини, учебни заведения, центрове за поддръжка за личностно развиване, оповестяват от дирекция " Образование и юношески действия “. През летните месеци ще се осъществят и 19 юношески плана, финансирани от Община Варна.

С бъдещи първокласници ще се организират подготвителни занимания, а учениците, които срещат компликации при усвояването на образователния материал, ще имат опция да работят в допълнение през лятото под управлението на педагози. За лятната почивка за децата са образувани и групи за разнородни занимания по ползи в региона на науката, изкуството и спорта: надпревари, викторини, кръжоци и други Учениците ще имат опция да запълнят свободното си време с действия в неучебна среда по гражданско обучение, история, екология, занимателна астрономия, британски език, осведомителни технологии, изобразително изкуство и др.; да се срещнат с християнските полезности и обичаи, да учат български и други национални танци. Ще се проведат шампионати по футбол, национална топка, волейбол.

Наситени са и стратегиите на Общинския детски комплекс, Обсерваторията и Центъра за кариерно насочване. До началото на новата образователна година децата ще имат опция да се включат в школите " Ваканция под звездите “, " Занимателна астрономия “, " Космически моделизъм “, " Християнче “, лятно учебно заведение " Със занимания и игри – за специалностите научи ", лятна академия " Опознай специалностите ", седмица на морските специалности и още доста други.

Специалисти от Логопедичния център ще правят консултативна активност за нуждаещите се. Занятията ще са до 14-ти септември с авансово записване. Както всяка година деца и родители могат да разчитат на психична поддръжка от Общинския център за психична поддръжка през месеците юли и август.

 

Подробности за летните стратегии могат да се намерят на интернет страниците на просветителните институции и уеб страницата на Община Варна, графа " Образование “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР