И след вторите предсрочни избори пак няма да се състави

...
И след вторите предсрочни избори пак няма да се състави
Коментари Харесай

Политологът Георги Киряков: И тези избори няма да доведат до правителство

И след вторите предварителни избори отново няма да се сформира държавно управление и ще вървим към още един избори при започване на идната година. Това разяснява политологът Георги Киряков в изявление за Mediapool. Според него основно за развиването на обстановката е дали Румен Радев отново ще е президент и дали той ще назначава по-следващото служебно държавно управление. Политологът съобщи, че Кирил Петков и Асен Василев имат по-голям капацитет като независим политически план.

Г-н Киряков, допустимо ли е изборите 2 в 1 да трансформират разпределението на силите сред главните играчи?

В момента нямаме индикации за съществуване на съществени разногласия. Нито " Демократична България ", нито ИБГНИ и Има Такъв Народ, нито даже Българска социалистическа партия публично нападат президента. Българска социалистическа партия единствени желаеха отговор от него дали поддържа вероятния предстоящ партиен план на Кирил Петков и Асен Василев. На този стадий не се виждат никакви претекстове, с цел да се предвижда ново систематизиране на силите сред главните играчи. Президентът се намира в по-изгодната позиция от тези три партии преди изборите и те нямат сметка да влизат в борба с президентската институция. Това е взаимноизгодно съдействие и не виждам учредения за нов сериозен спор сред обединенията, които съставляват протестния яд, излял се на площадите през предходната година.Това е за едната страна на уравнението. От другата страна на същото уравнение стои хубавичко заварка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, с неувереното съучастничество на Българска социалистическа партия по някои чувствителни тематики. Но и за тях не може да се каже, че имат капацитета за трагично пренареждане, заради продължаващото настойчиво изчегъртване от държавните хранилки.

Вие очевидно не очаквате промени и в идващия парламент?

И идните избори ще са борба сред двата съществени електорални масива. Едните, бранещи статуквото, а другите, настояващи за смяна на политическата обстановка в България и борещи се гневно за нахлуване на базисните демократични правила в политическия животна страната ни. Тази борба няма да завърши със идващите парламентарни избори, нито с президентските. Резултатът от тази борба ще бъде неразбираем и след изборите през ноември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР