И след консултациите стана ясно, че управляващите са непреклонни в

...
И след консултациите стана ясно, че управляващите са непреклонни в
Коментари Харесай

И след консултациите партийната субсидия остава 1 лев

И след консултациите стана ясно, че ръководещите са непреклонни в позицията си партийната дотация да остане 1 лев, както в началото предложиха от ГЕРБ и какъвто размер гласоподава пленарната зала на първо четене. Решението разгласи ръководителят на ПГ на ръководещата партия Даниела Дариткова, откакто със седмица пролонгация се организираха съвещания сред ГЕРБ и Обединените патриоти.

След взаимните изказвания се разбра, че единствено част от сътрудниците поддържат ГЕРБ - " Атака " е твърдо за 1 лев, до момента в който от Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ остават на своите разнообразни мнения. Все отново депутатите на Каракачанов към момента не са решили по какъв начин ще гласоподават.

" От ГЕРБ оставаме на твърдата си позиция дотациите да останат  на 1 лев ", съобщи в Народното събрание след консултациите с сътрудниците Даниела Дариткова.

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров удостовери, че партията му поддържа ГЕРБ. " Няма по какъв начин в този момент да вършим крачка обратно ", безапелационен е той.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не скри, че е неприятно сюрпризиран, че едно е обсъждано на съдружната колекция в Министерския съвет при водача на ГЕРБ Бойко Борисов, а в този момент се случвало друго.

" Не знам кой ръководи ГЕРБ в действителност и на кого да имаме вяра ", реагира Симеонов. " С ГЕРБ се споразумяхме законът за бюджета за дотациите да се гледа със Закона за политическите партии - в случай че някой се отмята, да си носи отговорността ",коментира Симеонов, който упрекна ГЕРБ, че се извъртат на 180 градуса. Иначе НФСБ също застъпвали тезата дотациите за партиите да се понижат. " Не знам кой ръководи ГЕРБ в действителност и на кого да имаме вяра ", реагира Симеонов.

" Изразили сме своята позиция и тя е, че сме срещу 1 лева дотация ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов. Той изрази недоволството си, че ръководещите не поканили социалистите на мечтаните от тях съвещания. Очаква се размерът на партийната дотация да бъде гласуван в пленарната зала на второ четене до края на тази седмица или най-късно при започване на идната.

Още на Консултативния съвет ръководещите партии се схванаха при премиера, че измененията в Закона за политическите партии би трябвало да минат преди депутатската почивка, която е при започване на август.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР