И Швеция блокира България за ШенгенШвеция вероятно ще се присъедини

...
И Швеция блокира България за ШенгенШвеция вероятно ще се присъедини
Коментари Харесай

Вечерни новини: Швеция спира България за Шенген; Летище Русе пред провал

И Швеция блокира България за Шенген
Швеция евентуално ще се причисли към Нидерландия и също ще блокира България, Румъния и Хърватия при опитите им да се причислят към Шенгенското пространство. Това излиза наяве от изявление както на политическата съпротива в страната, по този начин и на един от съдружните сътрудници, изразили позицията си пред шведския ежедневник Dagens Nyheter.
Възстановяването на Летище Русе върви към цялостен неуспех
Възстановяването на полетите на Летище Русе продължава да се бави и по всяка възможност аеропортът няма да проработи и в края на годината. Транспортният министър Николай Събев, част от кабинета " Петков ", беше направил амбициозно заричане летището да проработи още през април. Той не можа да го съблюдава, а постоянното държавно управление по-късно даде обещание това да се случи до края на 2022 година
България занапред ще договаря за излизането от двете руски банки
След към два месеца Чехия и Словакия дефинитивно ще излязат от капитала на двете интернационалните банки от руската ера – Международната банка за икономическо съдействие (МБИС) и Международната капиталова банка (МИБ). В края на януари участието си в МБИС ще приключи и Полша, която обаче не е част от МИБ.
Сделката сред най-големите млечни компании в България влезе в Комисия за защита на конкуренцията
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стартира обзор на оповестената през септември мегасделка в бранша на хранителната индустрия. Втората по величина млекопреработвателна компания в България – основаната в Сливен „ Тирбул “ ЕАД – възнамерява да придобие 100% от капитала на водача на българския пазар – основаната в Пловдив „ Обединена млечна компания “, демонстрират регулаторните документи.
Енергийните обезщетения би трябвало да са ориентирани към извънредно нуждаещите се
Цената на електрическата енергия сега е по-ниска, в сравнение с беше в пика си лятото, тъй като цената на природния газ в Европа се намали доста поради свръфхпредлагането и по-високите температури от нормалното за годината. Така че сега компенсацията е безусловно задоволителна, с цел да покрие разликата сред нормалните цени, които заплаща бизнесът, и новите нива на пазара. На този стадий не е нужна по-висока помощ.
Шофьорите ще заплащат по-скъпа „ Гражданска отговорност “ от 2023 година
От началото на идната година водачите ще заплащат по-скъпа „ Гражданска отговорност “. Застраховката ще скочи с 3 лева, според проект на Комисията за финансов контрол (КФН), който към този момент е пуснат за публично разискване. Проектът планува вноската към „ Фонда за незастраховани МПС “ да се усили от 10.50 на 12.50 лева, а към „ Обезпечителния фонд “ – от 2.50 на 3.50 лева
Застудяването и проблеми в Норвегия тласнаха цената на газа в Европа нагоре
Цените на природния газ в Европа се покачиха и компенсираха отчасти спада от предходната седмица. Температурите се чака да стартират да падат в елементи от континента след извънредно за този интервал от годината топло време. Фючърсите на нидерландската борса TTF се покачиха с 5.8% до 102 евро, откакто изгубиха 15% за предходната седмица.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинвечерни вести Шенген Швеция Летище Русе ПоследниНай-четениНакратко 328 Вечерни вести: Швеция стопира България за Шенген; Летище Русе пред неуспех Инфраструктура 224 Шишков: Магистрала „ Рила “ е значима за бъдещето на София Компании 672 Сделката сред най-големите млечни компании в България влезе в Комисия за защита на конкуренцията Транспорт 932 Възстановяването на Летище Русе върви към цялостен неуспех Политика 6058 Загуба или капан: Какво се крие зад изтеглянето на съветската войска от Херсон? Политика 5786 И Швеция блокира България за Шенген Компании 4019 Мъск предизвести за опцията Twitter да банкрутира Накратко 3914 Седмични вести: Невиждан брой нови жилища; Германска инвестиция за €1 милиарда Всички новиниОще от НакраткоВиж всичкиСедмични вести: Невиждан брой нови жилища; Германска инвестици
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР