и ще подпишат споразумение за във вторник, заяви министерството на

...
и ще подпишат споразумение за във вторник, заяви министерството на
Коментари Харесай

Лондон и Анкара подписват сделка за свободна търговия

и ще подпишат съглашение за във вторник, съобщи министерството на търговията на Обединеното кралство, първото, откакто министър председателят Борис Джонсън обезпечи ново комерсиално съглашение с Европейския съюз, заяви в. „ Сабах”, съобщи БГНЕС.

Двете страни ще подпишат договорка, която възпроизвежда съществуващите търговски условия сред Анкара и Лондон, а английският министър на търговията Лиз Тръс съобщи, че се надява скоро да бъде реализирано особено комерсиално съглашение сред страните.

„ Сделката, която чакаме да подпишем, съдържа безмитни съглашения за търговия и ще спомогне за поддържането на нашите търговски връзки. Това ще обезпечи сигурност за хиляди работни места в Обединеното кралство в индустриалната, автомобилната и стоманодобивната индустрия “, съобщи Тръс в изказване.

„ Сега с неспокойствие чакаме да работим с Турция за реализиране на амбициозно особено основано комерсиално съглашение сред Обединеното кралство и Турция в близко бъдеще. “

Търговията сред двете страни през 2019 година беше с размер 18,6 милиарда лири (25,25 милиарда долара), а Англия съобщи, че това е петата по величина комерсиална договорка, която министерството на търговията е договорило след съглашения с Япония, Канада, Швейцария и Норвегия.

Понастоящем Англия е подписала търговски съглашения с 62 страни преди края на преходния интервал за на 1 януари, когато напуща комерсиалните договорености на Европейски Съюз.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР