И сега бих избрал медицината, педиатрията. Като професия носи удовлетворение

...
И сега бих избрал медицината, педиатрията. Като професия носи удовлетворение
Коментари Харесай

Професията лекар - между бъдещето и приноса

 " И в този момент бих избрал медицината, педиатрията . Като специалност носи задоволство - да видиш усмихнато дете, удовлетворени родители, които те гледат с вяра, че можеш да им окажеш помощ ". 

Това показа пред БНР проф. Тоньо Шмилев, педиатър, детски пулмолог. Той беше отличен в категория " Дългогодишна активност в региона на медицината и деен принос в развиването на компетентност " на обичайните награди на Българския лекарски съюз.  

" Има какво да се направи в детското опазване на здравето . Надяваме се, че измененията ще настъпят с новото държавно управление. Имаме вяра. Разполагаме с всички механически благоприятни условия. Детското ни опазване на здравето е на високо равнище, само че има какво да се желае откъм финансиране, откъм материална база ". 

Той предложи имунизацията на деца против Covid-19

В предаването " Хоризонт за вас " се включи и доктор Георги Димитров, отличен от БЛС в категорията " Ти си нашето бъдеще ". 

" За мен медицината е обикновено развиване на моя кариерен проект . Бях на 22 години, когато приключих магистратура във Англия, тогава се чудех дали да  продължа чистата просвета или да мина в клиника. Там образованието е доста скъпо, качеството тук не е чак толкоз фрапантно. Завърших 2020 година със " Златен Хипократ ". В България огромен проблем е различаването на качеството на преподаване и на здравната помощ в другите лечебни заведения ... В момента съм на кръстопът и през идващите месеци би трябвало да реша къде да продължа кариерата си ". 

Георги Димитров е наследник на началника на Хирургично поделение в благоевградската болница доктор Димитър Димитров. Двамата сформираха указател за лекуване на Covid. 

Димитров е приключил здравна генетика в Лийдския университет във Англия и магистратура по молекулярна онкология в Империал колидж в Лондон. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР