И седмият опит СОС да избере председател остана без успех.

...
И седмият опит СОС да избере председател остана без успех.
Коментари Харесай

Без бял дим над Московска: СОС остава без шеф поне до 8 февруари

И седмият опит СОС да избере ръководител остана без триумф. Столичният общински съвет остава без ръководител най-малко до 8 февруари, откакто и на днешната си среща партиите не можаха да се схванат кой да оглави съвета, а двете гласувания останаха без резултат. 

Отново бяха направени три номинации. Този път обаче от " Продължаваме промяната " - " Демократична България " и " Спаси София " не издигнаха Борис Бонев, а човек на " Промяната " - Цветомир Петров, само че и той не можа да събере нужната поддръжка.

Другите претенденти още веднъж бяха Диана Тонова от Българска социалистическа партия и Пламен Данаилов от " ИТН ". Данаилов отпадна още на първия тур и Тонова и Петров отидоха на балотаж. И двата пъти тя събра по девет гласа, колкото са хората в групата на Българска социалистическа партия, която я издигна. Петров събра 23 гласа на първи тур, колкото е групата на ПП-ДБ-СС, а на балотажа ги усили до 26. 

Два несполучливи опита за ръководител започнаха от сутринта през днешния ден. На балотажа гласувалите бяха общо 37, недействителните бюлетини бяха 2, като претендентът на Българска социалистическа партия Диана Тонова получи 9 гласа, а любимецът на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров е с 26 гласа - още веднъж с незадоволително, с цел да бъде определен. За да има титуляр, е нужна поддръжката най-малко на половината съветници, т.е. 31 гласа.   

Вчера, Вили Лилков даде коз за днешния избор, като даде обещание, че над " Московска " 33 ще се издигне бял пушек, като по този начин оповести, че през днешния ден Столичният общински съвет най-сетне ще избере ръководител.

Вечерта в сряда потегли информацията, че Цветомир Петров ще е любимецът в СОС, като към фигурата му са се обединили ПП-ДБ-СС и ГЕРБ, които са дали обещание поддръжка таман за този претендент.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР