И през летните месеци NOVA е най-предпочитаният канал, както на

...
И през летните месеци NOVA е най-предпочитаният канал, както на
Коментари Харесай

И през летните месеци NOVA е най-предпочитаният канал

И през летните месеци NOVA е най-предпочитаният канал, както на среднодневна база, по този начин и в най-гледаното време. В съпоставяне с втората по гледаемост телевизия bTV, медията реализира с 23% по-висок дял в праймтайм измежду дейното население на възраст 18-49. Запазва се и обичайното най-голямо преимущество измежду по-младите фенове на възраст 18-34 години.

В интервала 30 май - 31 август NOVA поддържа имиджа си на ефирен канал, на който феновете гласоподават най-голямо доверие, във връзка с осведомителни и публицистични излъчвания. В утринните часове „ Здравей България “ печели 43% повече от дейните фенове пред екраните спрямо конкурентното предаване на bTV по същото време, а разликата в каузи е над 10 пункта. 11% повече фенове наблюдават настоящите събития през лятото посредством новинарските блокове на NOVA, а късната лятна емисия от 22:00 часа продължава да е най-гледаната в българския ефир измежду дейните фенове на възраст 18-49 години. Съботно-неделните осведомителни блокове работят в унисон с делничните дни и резервират дейните фенове, като по този метод доизграждат имиджа на NOVA на главен източник на информация, генерирайки над 50% повече фенове по отношение на жанрово идентичните излъчвания на втората по гледаемост телевизия.

NOVA печели борбата за избора на дейната публика и в най-гледаното време. Веднага след централната емисия вести, летните издания на „ Черешката на тортата “ още веднъж съумяват да се наложат над предаванията на bTV по същото време с 16% повече фенове. Риалити сериалът „ София денонощно “, който се излъчва без спиране от септември 2015 година, поддържа своята известност, и през лятото има два пъти повече фенове от bTV в същия слот. „ Господари на ефира “ с изключение на, че продължава да е един от любимците на аудиторията за развлечение, не стопира да взе участие интензивно в решаването на разнородни обществено-значими проблеми, което води до 80% по-голям дял в интервала му на лъчение.

Допълнителен интерес генерираха и предаванията на NOVA, излъчени в онлайн видео платформите NOVA PLAY и VBox7. Над 7,5 млн. души са гледали риалити сериала „ София денонощно “ за интервала юни-август. С достижение от съвсем 2 млн. онлайн гледания може да се похвали и „ Черешката на тортата “, а сериалът „ Прости ми “ записва повече от милион. За трите летни месеца българският сериал „ Откраднат живот “ още веднъж сплоти правилните си почитатели, като генерира над 600 000 видео гледания единствено в NOVA PLAY, въпреки последният епизод за сезона да бе излъчен на 26 май.

„ Стратегията на NOVA да влага в разнообразно наличие на всички платформи дава своите резултати. Разширяваме портфолиото на компанията, като балансираме сред потвърдени интернационалните формати, стойностни вести и качествени български продукции “, разяснява положителните резултати от лятото на 2017 Вики Политова, основен действен шеф на Нова Броудкастинг Груп.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР