И повторно внесените от МВР проекти за повдигане на обвинение

...
И повторно внесените от МВР проекти за повдигане на обвинение
Коментари Харесай

СГП: И повторно внесените от МВР проекти за повдигане на обвинение нямат стойност

И наново импортираните от Министерство на вътрешните работи планове за покачване на обвиняване против Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, че са изнудвали укриващия се в Дубай хазартен необут Васил Божков, нямат процесуална стойност , излиза наяве от известие на прокуратурата, оповестено на фейсбук страницата на държавното обвиняване.

" Към момента в Софийската градска прокуратура не са показани доказателства да е имало упражнено непозволено влияние и насила по отношение на Васил Божков. Не разполагаме и с доказателства да е било осъществено изнудване, за което е формирано досъдебното произвеждане ", споделя във видеообращението представителят на СГП Десислава Петрова.

На 21 март в прокуратурата са били подадени три плана на постановления за привличане на политически лица в качеството им на обвинени във връзка изнудването на Васил Божков.

Но документите нямат автограф, не е било посочено име, а единствено длъжността на проверяващия служител на реда.

" Разследващите служители на реда нямат пълномощия да повдигат обвинявания на лица, членове на Министерския съвет все още на действието ", показва представителят и изяснява, че следствия за закононарушения, осъществени от лица от Министерски съвет, се вършат единствено от следовател, който принадлежи към правосъдната власт, с цел да има гаранция против възможен произвол и корист с власт.

" Във връзка с порочно осъществените на 17 март 2022 година претърсвания и изземвания, които не могат да бъдат повторени, присъствалите на тях поемни лица ще бъдат разпитани от следовател, а на конфискуваните предмети и движимости ще бъде осъществен оглед ", споделя Петрова.

И добавя, че очевидците ще бъдат разпитани наново от следовател.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР