И полицаите се вдигат на протест. Причината е, че останаха

...
И полицаите се вдигат на протест. Причината е, че останаха
Коментари Харесай

Асен Василев горчиво ще съжалява! Полицаите му се заканиха, излизат на мощен национален протест

И служителите на реда се подвигат на митинг. Причината е, че останаха без нарастване на заплатите в новия бюджет.
„ Финансовият министър Асен Василев имаше опция преди към година да извади Министерство на вътрешните работи от обстановката да се слагат условия за промяна. Тогава той бе вицепремиер. Тогава имаше едно прословуто приложение №10, което не бе изпълнено. После с математически модел, който разгласи промяна на 98% в Министерство на вътрешните работи. Резултатът бяха шестима починали наши сътрудници по време на осъществяване на служебните си отговорности. Ако това са изискванията, при които бихме получили нараствания на заплатите, бих попитал – следва ли някой изобщо да получава заплата ”, съобщи Илия Кузманов ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерството на вътрешните работи в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.
„ Още на следващия ден излизаме на народен митинг. Ще върнем жеста на министър Василев и ще се съберем пред Министерство на финансите ”, изясни ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Той разясни, че след шествие ще отидат на митинг пред Народното събрание.
По думите му в последните 14 година не се е случвало чиновниците на Министерство на вътрешните работи да срещат поддръжка при договаряния от управлението. „ Ние сме единствените просещи чиновници в областта на сигурността в Европа ”, добави Кузманов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР