И под ръководството на Румен Спецов Националната агенция за приходите

...
И под ръководството на Румен Спецов Националната агенция за приходите
Коментари Харесай

И при Спецов НАП не се отказва от делата срещу Лозан Панов

И под управлението на Румен Спецов Националната организация за приходите не се отхвърля от делата против ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Национална агенция за приходите към този момент е обжалвала решението на Административния съд в София, който през април анулира един от ревизионните актове, издадени на Панов, се вижда от правосъдните регистри. Първата инстанция постанови, че ревизионният акт от октомври 2019 година, с който на Панов са избрани спомагателни данъчни отговорности за 2012 година в размер на 1732 лева, е издаден в нарушаване на закона. Магистратите на процедура одобриха, че недолюбваният от статуквото правосъден началник е станал жертва на данъчен произвол. Според съда проверката против Панов е преобразувана без законови предпостави да тече като произвеждане по особен случай. Така доказателствената тежест е обърната и данъчните одобряват по хипотеза, че проверяваният укрива приходи, и обръщат тежестта той да е задължен да потвърждава приходите и разноските си, вместо те да търсят разминаване.

Отделно от това, съдът откри, че е незаконосъобразно открит дефицитът в доходите на Панов по отношение на разноските му за 2012 година " Правният извод на органите по приходите е в несъгласие със събраните доказателства и данъчните отговорности са избрани на база случайни и голословни догатки ", написа в решението си първата инстанция. Сега по проблема ще се произнесе и Върховният административен съд.

Панов води и още едно дело против инспекционен акт, което също наскоро. Със загуба на данъчните завърши и процеса по. Във всички решения прозираха преднамерените дейности на ревизорите. Засега в деловодните регистри няма данни решенията по второто дело на Панов и това на Панова да са обжалвани. Това обаче най-вероятно ще се случи.

Източници от Национална агенция за приходите обясниха пред " Сега ", че по принцип пред висшия съд се апелират всички каузи, които организацията е изгубила на първа инстанция. Защото тъкмо в случай че не апелира до последно Национална агенция за приходите признава, че е работила непозволено при проверките. 

За делата против сем. Панови прочетете тук:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР