И Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение задържане под

...
И Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Арест за заловен с хероин за 9.5 млн. лева

И Пловдивският апелативен съд удостовери мярката за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на хванатият с  105 кг хероин на Капитан Андреево преди дни. Обвиняемият, който е с турско и френско поданство, апелира ареста си, натрапен му от Хасковския областен съд като упорства мярката му да се промени в парична гаранция.

Огромната пратка за 9.5 млн. лева.  бе хваната на 15 т.м. в  тайник в лека кола, в която мъжът пътувал с някогашната си жена, двете им деца и две кучета. 

Преди дни пред съда мъжът съобщи, че имал финансови проблеми и по тази причина се решил да прекара опиата. За това закононарушение наказателният кодекс планува от 15 до 20 години отнемане от независимост и санкция от 200 000 до 300 000 лв..

Според апелативните магистрати, макар ранния стадий на следствие, са събрани задоволително доказателства, от които може да се направи извод, че има обосновано съмнение в огромна степен за съпричастност на Хюсеин Алтънташ  към действието, в което е упрекнат. Съдът счете, че има действителна заплаха да извърши закононарушение или да се укрие при една по-лека мярка за неотклонение, защото е непознат жител и няма адрес в България. Направил е признания, само че с оглед демонстрираната нелегалност и методът, по който са укрити в автомобила опиатите, заплахата да извърши закононарушение също е действителна. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР